Τα συν και τα πλην των «Ηρώων»

13:09 6/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Είχαν αδυναμίες οι «Ηρωες ανάμεσά μας». Πρώτη και μεγαλύτερη την επιλογή του Σάκη Ρουβά, ο οποίος όχι μόνο απέτυχε να ταυτιστεί - και πώς θα μπορούσε άλλωστε... - με το περιεχόμενο και τη σύλληψη της εκπομπής, αλλά εμφανίστηκε και ιδιαίτερα αδύναμος στην παρουσίαση της τελετής βράβευσης το βράδυ της Πέμπτης.

Γράφει η Αφροδίτη Γραμμέλη

Με εμφανή αμηχανία, συνεχή κομπιάσματα και κενά στον λόγο, ο λαμπερός σταρ δεν κατάφερε αυτή τη

φορά να καλύψει την ανεπάρκειά του με τη δύναμη του παρουσιαστικού και τη σκηνική παρουσία του. Το δεύτερο «φάουλ» ήταν τα χορευτικά που λειτούργησαν συμβολικά ως προς την πρόθεση και μόνο στη διάρκεια της τελετής. Πρόχειρα, «εύκολα» και τόσο «σχολικά». Προσπαθούσαν να μιμηθούν τη λογική του Δημήτρη Παπαϊωάννου και κατέληγαν να ταυτίζονται με την αισθητική των ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του '60.

Αυτό που πραγματικά είναι αξιέπαινο είναι η απόπειρα του ΑΝΤ1 να δοκιμάσει ένα άλλο είδος τηλεόρασης. Αυτό που ανοίγεται σε μη τηλεοπτικά πρόσωπα και πρότυπα, που αναδεικνύει την κοινωνική αλληλεγγύη και ρισκάρει την τηλεθέαση προς χάριν του περιεχομένου. Ακόμη κι αν δεν τα κατάφερε σε επίπεδο αριθμών, δηλαδή τηλεθέασης, το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 ήταν έντιμο ως πρώτη απόπειρα. Είναι λογικό για έναν σταθμό που δεν διαθέτει την εμπειρία σε παρόμοια format να δείξει απειρία. Φάνηκε κι από την πλατεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία έμοιαζε με Βαβέλ (πολιτικοί, επιχειρηματίες, ιερείς, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά πρόσωπα, καλλιτέχνες, υπάλληλοι του ΑΝΤ1, εκπρόσωποι της σόουμπιζ) προκειμένου να γεμίσουν τα καθίσματα. Αυτό που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα στελέχη του καναλιού είναι το ότι δεν είναι εύκολα αυτά τα τηλεοπτικά οράματα. Θέλουν εκτός από καλή πρόθεση και την ευφυΐα να βρεθεί ο τρόπος εκείνος που θα μπορέσει ένα τόσο «διαφορετικό» πρόγραμμα να «περάσει» στο κοινό. Ενας Σάκης δεν φέρνει την άνοιξη.

Το διαβάσαμε στο tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα