Ο Ομπάμα βάζει και επίσημα το ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία

Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε χθές την απόφασή της να εισάγει το ελληνικό γιαούρτι στα Αμερικανικά σχολεία. Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να προμηθεύεται ελληνικό γιαούρτι για τα σχολεία που συμμετέχουν σε ομοσπονδιακό πρόγραμμα που επιχορηγεί τα σχολικά γεύματα, προκειμένου να προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών.

Το

πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τέσσερις πολιτείες: Αριζόνα, Αϊντάχο, Νέα Υόρκη και Τενεσί. Η επιλογή των πολιτειών, έγινε με κριτήριο την αντιπροσωπευτική δοκιμή της δυνατότητας διανομής τους μέσα από διαφορετικά μοντέλα αποθήκευσης που θα χρησιμοποιηθούν από τους παρασκευαστές γιαουρτιού καθώς εκπροσωπούν διαφορετικές αποστάσεις σε σχέση με τα σημεία διανομής.

Εκπρόσωπος του υπουργείου υποστηρίζει ότι «το ελληνικό γιαούρτι, πλούσιο σε πρωτεΐνες, θα προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών». Ο Αμερικανικός εκπρόσωπος ου Υπουργείου Γεωργίας εξέφρασε την πεποίθησή του πως «τα σχολεία στη Νέα Υόρκη και στις άλλες τρεις αμερικανικές πολιτείες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα δουν λίαν συντόμως ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι μία οικονομικά προσιτή, αλλά και υψηλή σε διατροφική αξία επιλογή στο μενού των μαθητών».

Keywords
Τυχαία Θέματα