Βομβιστική επίθεση με 7 νεκρούς σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία

23:12 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 33 τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ισραηλινοί τουρίστες έξω από το αεροδρόμιο της παραθαλάσσιας πόλης Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές Αρχές.

Η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για “τρομοκρατική επίθεση”. Ο δήμαρχος της πόλης Μπουργκάς Ντιμίταρ Νικόλοφ επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες.

Ισραηλινός επιβάτης και αυτόπτης μάρτυρας είπε στο

ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ότι η έκρηξη οφείλεται σε καμικάζι βομβιστή, ο οποίος βρισκόταν στην είσοδο του οχήματος. Η αστυνομία ανέφερε ότι διεξάγει έρευνα, χωρίς να έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης.

Ο Πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών στη Βουλγαρία και ότι οι Αρχές βρίσκονται σε στενή επαφή με το Τελ-Αβίβ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιβεβαίωσε από την Ιερουσαλήμ ότι σημειώθηκε επίθεση εναντίον Εβραίων τουριστών στη Μπουργκάς με τουλάχιστον τρεις νεκρούς.  Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε λόγο για ιρανική τρομοκρατική επίθεση.

Την επίθεση καταδίκασαν μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ και οι Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα