Απάντηση στον Ν. Παπαδόπουλο για τους «ανοικτούς ουρανούς», δίνει ο Σ.Στεφάνου

20:32 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απάντηση στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για το θέμα των «ανοικτών ουρανών», έδωσε με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, αναφέροντας πως δεν φαίνεται να απασχολεί τον κ. Παπαδόπουλο το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος συγχύζει ή θέλει να συγχύζει δύο διαφορετικά πράγματα, για να δικαιολογεί τη θέση του περί ‘ανοικτών ουρανών’ που καταδικάζουν τις Κυπριακές Αερογραμμές σε κλείσιμο», αναφέρει ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας πως το θέμα

των «ανοικτών ουρανών» ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι ένα θέμα, και η πλήρης ελευθεροποίηση των πτήσεων, «που θέλει να επιβάλει ο Νικόλας Παπαδόπουλος» είναι άλλο.

Ο Στέφανος Στεφάνου δηλώνει πως  «ανοιχτοί ουρανοί» ασφαλώς υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ και η Κύπρος εφαρμόζει πλήρως το σχετικό Κανονισμό. Σημειώνει παράλληλα ότι περίπου το 81% της επιβατικής κίνησης στην Κύπρο γίνεται εντός της ΕΕ.

Το θέμα που προκύπτει, αναφέρει ο κ. Στεφάνου, «είναι τι γίνεται στις περιπτώσεις συμφωνίας κρατών μελών της ΕΕ με τρίτες χώρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις», προσθέτει, «η εφαρμογή της πολιτικής των ‘ανοικτών ουρανών’ εξαρτάται εν πολλοίς και από τη διάθεση της κάθε τρίτης χώρας και όχι μόνο από την πρόθεση του κράτους μέλους».

Επίσης, αναφέρει ότι παρά τις γενικές διακηρύξεις πλήρους ελευθεροποίησης, είναι πάγια πρακτική όλων των χωρών μέσω των συνομιλιών με τρίτες χώρες, να προσπαθούν να τηρούν τις αναγκαίες ισορροπίες ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα και η βιωσιμότητα των αερομεταφορών τους.

«Αυτό βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Παπαδόπουλο. Η βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών δεν φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου», δηλώνει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο να τον απασχολήσει το σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν αρνητικά σημαντικοί κοινοτικοί αερομεταφορείς που εκτελούν δρομολόγια προς την Κύπρο, με ανυπολόγιστες ζημιές για την οικονομία, τον τουρισμό και γενικότερα για τον τόπο, αν εφαρμοστούν οι ‘ανοικτοί ουρανοί’ με «τη δική του εκδοχή».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι οι δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος επιβάλλει την ύπαρξη σοβαρότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα