Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών ζητά πλαφόν στα καύσιμα

21:47 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής θεωρεί πως το πρόβλημα των καυσίμων έρχεται και επανέρχεται συνεχώς και για περίπου μια δεκαετία τίποτε ουσιαστικό δεν γίνεται για να λύσει το πρόβλημα της αυξομείωσης των τιμών που καίει τις τσέπες των καταναλωτών.

Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής αναφέρει πως «τα καύσιμα είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία για τον Κύπριο καταναλωτή, είναι μια πληγή που έφερε μια διαχρονική και πολύχρονη τεράστια αφαίμαξη στις τσέπες

των καταναλωτών, μια ιστορία που συνεχίζει, δυστυχώς, να φέρει πολύ πόνο και πολλή δυστυχία στους καταναλωτές, μια ιστορία με πολλές απάτες διαφόρων τύπων και σε διάφορα επίπεδα με σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές να εμπλέκονται».

Όπως αναφέρει «το κράτος που εισπράττει τεράστια ποσά από τους φόρους που επιβάλλει απέτυχε είτε άμεσα με τον έλεγχο της σωστής και δίκαιης διαμόρφωσης των τιμών, είτε έμμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών του και κυρίως της ΕΠΑ για την τιμωρία όλων όσοι έχουν ευθύνη και την αποτροπή της εξαπάτησης με τη λήψη προς τούτο μέτρων».

«Η κοροϊδία με τα καύσιμα», γράφει η ανακοίνωση, «σε βάρος των καταναλωτών καλά κρατεί. Από τις αρχές του χρόνου οι τιμές των καυσίμων διεθνώς αυξομειώθηκαν συνέχεα, με περισσότερο καιρό χαμηλές παρά ψηλές. Όμως οι καταναλωτές δεν έχουν ωφεληθεί γιατί οι γνωστοί εκμεταλλευτές συνεχίζουν ελεύθεροι και ανενόχλητοι να παίζουν τα γνωστά παιχνίδια τους με τα ανεβοκατεβάσματα των τιμών».

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή (και διαπιστωμένα πλέον με τις έρευνες του Υπουργείου) εξαπάτηση των καταναλωτών, την οικονομική κρίση με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, καθώς και τις επερχόμενες διακοπές, καλεί τον Υπουργό Εμπορίου να μελετήσει και να αποφασίσει και να επιβάλει με τον σωστό τρόπο πλαφόν στις τιμές των καυσίμων εδώ και τώρα για να μπορέσουν οι καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα τους σε ένα λογικό κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα