Όλοι μαζί να φέρουμε την αλλαγή, προτρέπει ο Μ. Καρογιάν

21:15 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα αλλαγής, ελπίδας και απεγκλωβισμού από τους διχασμούς του παρελθόντος έστειλε απόψε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ εξήρε τον κόσμο του ΔΗΚΟ για τον πατριωτισμό, την υπευθυνότητα και τη διορατικότητά του.

«Είμαστε

σήμερα όλοι εδώ παρόντες σε αυτό το συλλαλητήριο της νίκης», είπε, «σε αυτή την πανστρατιά της ελπίδας για τη σωτηρία της πατρίδας. Σε αυτή τη λαοθάλασσα μίας συντριπτικής πλειοψηφίας που ενώνει τις δυνάμεις της δημιουργίας»,

Ο κ. Καρογιάν μίλησε για «υπέρβαση» και για «απεγκλωβισμό από τους διχασμούς του παρελθόντος», καθώς και για την «οικοδόμηση ενός νέου μέλλοντος εθνικής ενότητας και προκοπής, οικονομικής ανάκαμψης, κοινωνικής συνοχής, πολιτικής αυτοπεποίθησης και σιγουριάς για τις δυνατότητες του κυπριακού λαού». Αναφερόμενος στις δυνατότητες αυτές, έκανε λόγο «για την ικανότητά του να διαψεύδει αυτούς που αμφισβητούν την κυριαρχία του, την ανεξαρτησία του, την προοπτική του, το φιλότιμό του».

Είμαστε εδώ, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ «για να κερδίσουμε όλοι μαζί τη μάχη της εμπροσθοφυλακής που δίνουμε την Κυριακή των εκλογών για να ανοίξουν οι δρόμοι μίας νέας εποχής». Το ΔΗΚΟ, ανέφερε, «δίνει και πάλι παρών ευθύνης», προσθέτοντας ότι «όπως ήταν παρών σε όλους τους αγώνες για τη δικαίωση του κυπριακού λαού».

«Για την αναγέννησή του από τις στάχτες χειρότερων καταστροφών», είπε, «για την πραγματοποίηση θαυμάτων που τον κάνουν ακόμα περήφανο». Είμαστε εδώ, πρόσθεσε, «για να γυρίσουμε τη σελίδα της κρίσης. Για να την κάνουμε αφετηρία ενός νέου ξεκινήματος. Με αποφασιστικότητα και σύνεση. Με τόλμη και συναίνεση. Με ενότητα και επίγνωση των κινδύνων που απειλούν την πατρίδα μας και την υπόσταση της».

Ναι, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, «οι ΔΗΚΟικοί ψηφοφόροι είναι εδώ, γιατί πάντα ήξεραν να βάζουν πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Την πατρίδα». Έχουν, είπε, «τον πραγματικό πατριωτισμό που τους κάνει να στέκονται πάντα όρθιοι με υπευθυνότητα και διορατικότητα μπροστά στις εθνικές απειλές». Να στέκονται, πρόσθεσε, «πιο ψηλά από πικρίες, απογοητεύσεις και μικρότητες λογής-λογής, όταν η πατρίδα κινδυνεύει».

Έχουν, είπε, «τον κομματικό πατριωτισμό που τους υπαγορεύει να υπερασπίζονται την ιστορία, την ενότητα και την προοπτική του κόμματος τους». Να του δίνουν τη δύναμη που χρειάζεται, πρόσθεσε, «για να γίνει ο εγγυητής και πρωταγωνιστής. Της τήρησης των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Της αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης. Της κοινωνικής ευαισθησίας. Της ανανέωσης του πολιτικού μας συστήματος».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι «ναι, οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ προβληματίζονται αλλά δεν παρασύρονται». Αγωνιούν, πρόσθεσε, «αλλά δεν λιποψυχούν. Ανησυχούν, αλλά δεν λιποτακτούν». Δεν υπογράφουν, είπε, «λευκές επιταγές». Ούτε επιτρέπουν σε κανένα, πρόσθεσε, «να υφαρπάξει την ψήφο τους για να την στρέψει ενάντια στο κόμμα τους και την πλειοψηφική ελπίδα για τη νέα εποχή που ξημερώνει την επόμενη μέρα της νίκης».

Ψηφίζουν, είπε ο κ. Καρογιάν, «Νίκο Αναστασιάδη. Ψηφίζουν αλλαγή».

Συνέχισε λέγοντας ότι «δίνουν εντολή σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για μια αδούλωτη, περήφανη, δυναμική και νικηφόρα Κύπρο». Πρόσθεσε ότι «λένε όχι σε αυτούς που δεν θέλουν το ΔΗΚΟ ενωμένο. Δίνουν δύναμη στο κόμμα τους».

«Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να φέρουμε την αλλαγή», προέτρεψε, «να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλια του λαού μας». Πάμε λοιπόν, είπε, «όλοι μαζί να ανοίξουμε και να οριοθετήσουμε τους ορίζοντες του μέλλοντος μας με μέτρο τις προσδοκίες του λαού μας, τα όνειρα της νέας γενιάς και το χρέος μας προς τους αγέννητους». Πάμε, ανέφερε τέλος, «να χρωματίσουμε τη νέα εποχή με τα χρώματα της άνοιξης, της ελπίδας, της ανάπτυξης, της προόδου, της ευημερίας και της εθνικής δικαίωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα