Αποφασίζουν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους – Συμπλοκές στον κόμβο της Λαμίας

20:02 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συμπλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι ανάμεσα σε αγρότες και σε άνδρες των ΜΑΤ στην εθνική οδό ΑθηνώνΛαμίας, όταν οι πρώτοι αποπειράθηκαν να κλείσουν το οδόστρωμα. Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν, τα επεισόδια γενικεύτηκαν και έγινε χρήση χημικών.

Τα μπλόκα των αγροτών παραμένουν στον κόμβο της Νίκιας, επί της εθνικής οδού Αθηνών

Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας, στην περιοχή Πράσινα Φανάρια (κοντά στο αεροδρόμιο) και στη Χαλκηδόνα, στο νομό Θεσσαλονίκης, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στις Σέρρες, στην περιοχή Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, στο Ροδολίγο του δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες, στην κοινότητα Λυδίας, στο κόμβο Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Κοκκινογείων και στο ύψος του Οχυρού στο κάτω Νευροκόπι στους νομούς Δράμας και Καβάλας, έξω από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης στους νομούς Έβρου και Ροδόπης. Επίσης, στις Κρήτη οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και στους τέσσερις νομούς του νησιού. Συνολικά, οι αγρότες αποφασίζουν σήμερα για το τι μέλλει γενέσθαι σε σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της απέναντι στους αγρότες προσθέτοντας ότι δεν περίμενε να κλείσουν οι αγρότες τους δρόμους για να προχωρήσει σε ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων, καθώς προσπαθεί για την υλοποίησή τους από το καλοκαίρι. Πάντως, οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας, που συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσαν ότι φεύγουν με άδεια χέρια διότι δεν έλαβαν καμία εγγύηση ή δέσμευση για την καταβολή των χρημάτων που τους οφείλουν οι βιομηχανίες μεταποίησης ροδακίνων σε Ημαθία και Πέλλα.

Να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών ζητά από τα μέλη της με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, η οποία καταγγέλλει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα ως «εμπαιγμό» και ζητά την παραίτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα, προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και από τους κτηνοτρόφους ενός του Μαρτίου με αποκορύφωμα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα