Νέα πολιτιστική κίνηση δημιουργήθηκε στην Πάφο

17:54 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα πολιτιστική κίνηση με την επωνυμία ex-Artis δημιουργήθηκε στην Πάφο. Σκοποί της πολιτιστικής κίνησης ex-Artis, όπως απορρέουν από το καταστατικό της, είναι η προαγωγή, ανάδειξη και ανάπτυξη του πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων, της έρευνας, της παιδείας, της κουλτούρας και πνευματικής καλλιέργειας της Κύπρου και ειδικότερα της Πάφου.

Για την υλοποίηση των στόχων αυτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης, οι δράσεις

της περιλαμβάνουν τη διοργάνωση και συμμετοχή στη διοργάνωση ποιοτικών καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών δράσεων και θεσμών με στόχο την ανάπτυξη συνεργιών με ομόλογους φορείς και ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό και την ανάδειξη του πολυπολιτισμικού ευρωπαϊκού χαρακτήρα, μακριά από κάθε κομματικό, ρατσιστικό και εθνικιστικό χαρακτήρα.

Ακόμα, η συγκυρία της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017, τονίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη και οι κοινοί σκοποί και στόχοι προσφέρουν πολλαπλές ευκαιρίες για μελλοντική δράση και προσφορά στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης ex-Artis είναι ενεργοί πολίτες και ακαδημαϊκοί των τεχνών, του πολιτισμού και της επιστήμης, Κύπριοι και καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Κίνησης ex-Artis όπως προέκυψε μέσα από την ιδρυτική του συνέλευση είναι το εξής: Ντανιέλλα Πιστέντη-Μούγιαννου – Πρόεδρος, Ρήνος Στεφανή – Αντιπρόεδρος, Στέλιος Σοφόκλη -Γραμματέας, Αμαλία Πικρίδου – Ταμίας και Ελίζα Χριστοφόρου Μέλος/Εκπρόσωπος Τύπου

Keywords
Τυχαία Θέματα