Επιστολή ΠΑΣΥΠΙ σε Υπουργούς για τη μη πώληση της χρονοθυρίδας στο Χήθροου

17:30 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή σε τέσσερις Υπουργούς με την οποία ζητά την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης για να αποφευχθεί η πώληση της χρονοθυρίδας των Κυπριακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου, απέστειλε η Συντεχνία των Πιλότων ΠΑΣΥΠΙ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, η επιστολή στάληκε στους Υπουργούς Οικονομικών, Συγκοινωνιών, Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως αναφέρει η

Συντεχνία των Πιλότων, λόγω των σοβαρών ελλειμμάτων που έχει το εγγυημένο Ταμείο Προνοίας του προσωπικού (λόγω κακής διαχείρισης), το ΔΣ της Εταιρείας προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση της μιας από τις δύο χρονοθυρίδες στο Χήθροου του Λονδίνου.

Κατά την άποψη μας, αναφέρεται στην επιστολή, η κυβέρνηση ως κύριος μέτοχος θα πρέπει να εξεύρει τρόπους, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα της Εταιρείας και να αποφευχθεί η πώληση της χρονοθυρίδας στο Λονδίνο.

Οι πτήσεις προς το Λονδίνο, προστίθεται, αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τις Κυπριακές Αερογραμμές και ταυτόχρονα συνδέουν την Κύπρο με την μεγάλη ομογένεια του Λονδίνου.

Η ΠΑΣΥΠΙ παραθέτει και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα στοιχεία που δόθηκαν στους εμπειρογνώμονες για να αποφανθούν για το κατά πόσον πρέπει να πωληθεί η χρονοθυρίδα, δεν είναι τα σωστά και δεν ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΣΥΠΙ, οι όροι εντολής που έχουν δοθεί στην Εταιρεία NYRAS περιελάμβαναν και την εξεύρεση αγοραστή για την εν λόγω χρονοθυρίδα έναντι προμήθειας σε περίπτωση πώλησης.

Η Συντεχνία των Πιλότων σημειώνει ότι να δοθεί προμήθεια σε μια εταιρεία συμβούλων από την πράξη πώλησης της χρονοθυρίδας στην οποία έχει ανατεθεί να αποφασίσει κατά πόσο συμφέρει ή δεν συμφέρει να πωληθεί το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο, δεν συνάδει με την ποιότητα και την αντικειμενικότητα του πορίσματος.

Ανεξαρτήτως αυτού, αναφέρει η ανακοίνωση, στην επιστολή της ΠΑΣΥΠΙ αναφέρεται ότι τα μέτρα για μείωση του κόστους του προσωπικού καθώς επίσης και για μείωση των δαπανών έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα.

Κατά την άποψη μας, καταλήγει η ΠΑΣΥΠΙ, θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια μείωσης των δαπανών και ταυτόχρονα αύξησης των εσόδων για να μπορέσει η Εταιρεία να επανέλθει στην κερδοφορία, χωρίς την πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα