Υπό σύλληψη 36χρονος και 28χρονη για φόνο εκ προμελέτης του Λούκα Κωνσταντίνου

17:42 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων εναντίον 36χρονου και της 28χρονης συζύγου του 35χρονου Λούκα Κωνσταντίνου, το απανθρακωμένο σώμα του οποίου εντοπίστηκε στις 3 Απριλίου 2013 εντός οχήματος, στο δάσος ευκαλύπτων στο Λέιντις Μάιλ. Εννέα μήνες μετά, η αστυνομία των Βάσεων πέρασε ξανά χθες χειροπέδες στην 28χρονη, ενώ σήμερα το απόγευμα η αστυνομία της Δημοκρατίας εντόπισε και συνέλαβε τον 36χρονο φίλο της.

Το μεσημέρι η ύποπτη οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής, στην παρουσία

συγγενών του θύματος, όπου ενημερώθηκε για το δικαίωμα της να επιλέξει κατά πόσο θα δικαστεί από δικαστήριο των ΒΒ ή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η υπεράσπιση ανέφερε πως η 28χρονη επιθυμεί όπως δικαστεί από δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση για κράτηση της μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Το δικαστήριο σημείωσε επίσης ότι, εάν σε 28 ημέρες από την παράδοση του κατηγορητηρίου στις κυπριακές αρχές δεν αρχίσουν οι ποινικές διαδικασίες ή αν η κατηγορούμενη δεν παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της Δημοκρατίας εντός 3 μηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης θα προχωρήσει κανονικά σε δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην υπόθεση και δεν έφερε ένσταση στην κράτηση της ύποπτης μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, οπόταν θα παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο, όπου θα γίνει τηλεδιάσκεψη με Ανώτερο Δικαστή στη Μ. Βρετανία, για να αποφανθεί στο αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Όπως δήλωσε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, η αστυνομία εντόπισε το απόγευμα και συνέλαβε και τον 36χρονο που καταζητείτο για την υπόθεση και ο οποίος θα παραδοθεί στην αστυνομία των Βάσεων και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου.

Τόσο η 28χρονη όσο και ο 36χρονος είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο ως ύποπτοι για το φόνο του 35χρονου, ωστόσο είχαν αφεθεί ελεύθεροι καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εναντίον τους, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση των συγγενών του θύματος.

Ο 36χρονος στην κατάθεση που είχε δώσει τότε αρνιόταν τη διάπραξη του εγκλήματος, καταλογίζοντας ωστόσο ευθύνες στην 28χρονη, υποστηρίζοντας ότι ένιωθε απελπισμένη, ότι ήθελε να κάνει κακό στο σύζυγο της, ότι ευχόταν να πάθαινε κάποιο ατύχημα και πως σκεφτόταν να πληρώσει κάποιον για να τον σκοτώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα