Καρογιάν: Να τιμωρηθούν όσοι έχουν ευθύνη για τα κακώς έχοντα στο τραπεζικό σύστημα

14:24 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ απαιτεί, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, όσοι έχουν ευθύνη για τα κακώς έχοντα στο τραπεζικό σύστημα, αφού αυτό επιβεβαιωθεί μέσα από τις έρευνες, να τιμωρηθούν παραδειγματικά, προς αποφυγή παρόμοιων διαδικασιών στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ με την ηγεσία της Ενωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).

Ο

κ. Καρογιάν είπε πως είχαν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση στο πλαίσιο της οποίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, να μοιραστούν σκέψεις και ανησυχίες για την πορεία των πραγμάτων με κοινή βούληση να δουν έμπρακτους τρόπους, «πώς μπορούμε το συντομότερο δυνατόν να ξεφύγουμε από αυτή τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε».

Ανέφερε πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, υπάρχει όμως μια συνταγή που θα πρέπει να ακολουθηθεί, αυτή της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της διαμόρφωσης ενός οράματος που είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να ξανά-ανακτήσουμε την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος και ταυτόχρονα αυτός ο σημαντικός μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας να βρει τους τρόπους να υπερπηδήσει αδυναμίες εγγενείς, κενά, αλλά βέβαια και κακοδιαχείριση που έγινε και που σίγουρα στοίχισε και στις τράπεζες και στην ευρύτερη οικονομία».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ευχήθηκε μέσα από τα λάθη που έχουν γίνει «μέσα από την αμέλεια, τις σπασμωδικές κινήσεις ή τις αδιαφανείς διαδικασίες που έγιναν στο παρελθόν να γίνει μάθημα ότι θα πρέπει αυτά να αποφευχθούν και να υιοθετηθούν εκείνα τα μοντέλα διακυβέρνησης που ταιριάζουν σε μια σύγχρονη κοινωνία, σε μια σύγχρονη οικονομία σε ένα σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Είπε πως θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις και τις στοχεύσεις και τάχιστα να διαμορφωθεί ένα όραμα «με τη συνέργεια και των υπαλλήλων και όλων εκείνων που μπορούν με ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο να συμβάλουν στη διαμόρφωση αυτού του οράματος, έτσι που πραγματικά Κυβέρνηση, Βουλή, πολιτικά κόμματα αλλά και το ευρύτερο φάσμα των οργανωμένων συνόλων που εμπλέκονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου να βρούμε ξανά τον προσανατολισμό μας, εκείνα τα σημαντικά που είχαμε και χάσαμε».

Πρόσθεσε πως χρειάζεται σύνεση και ωριμότητα και αποφυγή των άγονων αντιπαραθέσεων με αναμάσημα των ίδιων πραγμάτων και αναμόχλευση παλιών διαδικασιών και πρακτικών που έχουν ξεπεραστεί μέσα από τα γεγονότα.

Ο κ. Καρογιάν είπε πως η ΕΤΥΚ με ένα υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο για πολλά χρόνια χειρίζεται ζητήματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα και εξήρε τις πρωτοβουλίες των τραπεζικών υπαλλήλων σε ανύποπτο χρόνο με θάρρος και τόλμη, όπως είπε, να φροντίσουν να συμβάλουν προς την κατεύθυνση υπερπήδησης προβλημάτων. Ανέφερε πως το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να έχει μια συστηματική επαφή και με τις ηγεσίες των τραπεζών και με την ηγεσία της ΕΤΥΚ.

Ο ΓΓ της ΕΤΥΚ Λοϊζος Χατζηκωστής ανέφερε πως κατά τη συνάντηση έγινε μια ενημέρωση από πλευράς ΕΤΥΚ για την όλη πορεία του ευρύτε

Keywords
Τυχαία Θέματα