Ν. Μπακογιάννη: «Χρειαζόμαστε τα χρήματα και τα χρειαζόμαστε τώρα» (+video)

Για την ανάγκη «άμεσης εκταμίευσης της δόσης» μίλησε στο CNN η Ντόρα Μπακογιάννη. «Η ύφεση είναι μεγαλύτερη απ' ο,τι προέβλεψε η τρόικα, έχουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, σε αυτό συμφωνώ με τον Τσίπρα, το πρόβλημα

όμως είναι πως πιστεύει ότι υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να γυρίσουμε στην παλιά κατάσταση, πριν 3 χρόνια δηλαδή, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή αλλαγή. Αυτό δεν είναι δυνατόν», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τη διαγραφή του χρέους σχολίασε: «Κάνουμε λόγο για αναδιάρθρωση ενός τμήματος του χρέους, έχει γίνει ήδη μια φορά, γίνονται τώρα συζητήσεις για να αποφασιστεί αν αυτό είναι απαραίτητο, αυτή είναι η θέση του ΔΝΤ, θα δούμε αν χρειάζεται. Αλλά ό,τι χρειάζεται πρέπει να γίνει και οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα. Οι Έλληνες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Αυτό που είπα και χθες σε μια άλλη συνέντευξη είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο αυτά τα χρήματα του πακέτου διάσωσης, γιατί έπρεπε να τα είχαμε χθες, έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Ιούνιο».

Η βουλευτής της ΝΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις: «Το ξέρω πως πρέπει να περιμένουμε, γι' αυτό ακριβώς ζητούμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μην καθυστερούν άλλο. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια επιπλέον καθυστερήσεων. Χρειαζόμαστε τα χρήματα, χρειαζόμαστε το σύνολο της δόσης και το χρειαζόμαστε τώρα».

Για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη η κα Μπακογιάννη σχολίασε ότι «παλέψαμε πολύ σκληρά. Δύο εκλογικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν γι' αυτό ακριβώς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός στόχος να μείνουμε στην ευρωζώνη» συμπληρώνοντας ότι «κατανοούμε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση του ευρώ από γεννήσεως του και έδειξε ότι το ευρώ δεν ήταν προετοιμασμένο για μια τέτοιου είδους κρίση. Από αυτή λοιπόν την κρίση πρέπει να διδαχθούμε. Χρειαζόμαστε νέα μέσα στην Ευρώπη, χρειάζεται νέος τρόπος σκέψης, αλληλεγγύη, χρειάζεται άμεση λήψη αποφάσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα