Για ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί εκ μέρους Κυβέρνησης κάνει λόγο το ΕΥΡΩΚΟ

13:53 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί κάνει λόγο ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μάριος Καράντωνας, αναφερόμενος στους χειρισμούς της Κυβέρνησης όσον αφορά στην οικονομία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

«Η εικόνα σύγχυσης και αμηχανίας που εκπέμπει η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι οι χειρισμοί των κυβερνώντων αποτελούν ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί», αναφέρει, ενώ προσθέτει ότι «το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί επιδεινώνει το αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες και πλήττει

καθοριστικά τη ψυχολογία εντός και εκτός Κύπρου, ενισχύοντας έτσι την ύφεση».

Εκφράζει παράλληλα η θέση ότι «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί σε απόγνωση τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

«Καλούμε τους κυβερνώντες έστω και τώρα να υποδείξουν στις τράπεζες ότι μετά τις κρατικές εγγυήσεις που εξασφάλισαν, επιβάλλεται να μειώσουν τα επιτόκια τους και να διαθέσουν πόρους για ενίσχυση των επιχειρήσεων», συνεχίζει ο κ. Καράντωνας, εκτιμώντας ότι «μόνο έτσι θα πετύχουμε ανάπτυξη και θα μειώσουμε την ανεργία».

Την ίδια ώρα καλεί την Κυβέρνηση «να προχωρήσει έγκαιρα σε στοχευμένα μέτρα προστασίας των πολιτών οι οποίοι αδυνατούν να είναι αξιόχρεοι και λόγω της οικονομικής κρίσης». Συγκεκριμένα προτείνει όπως αποφασιστεί αναστολή εκτέλεσης δικαστικών ενταλμάτων, έκδοσης πτωχεύσεων και εκποίησης ακίνητης περιουσίας και εκδόσεων διάλυσης εταιρειών όσον αφορά δανειολήπτες και εγγυητές χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα