Συνδικαλιστές έξω από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες κατά των μέτρων λιτότητας

13:53 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνδικαλιστές από διάφορες οργανώσεις του Βελγίου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Πρεσβείας και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες, προβαίνοντας σε μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά των πολιτικών λιτότητας της ΕΕ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της λιτότητας που πραγματοποιούνται σήμερα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, περιλαμβανομένου

και του Βελγίου.

Ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Κύπρου Ανδρέας Μαυρογιάννης συνομίλησε για λίγα λεπτά με τους συγκεντρωθέντες. Ο κ. Μαυρογιάννης επισήμανε ότι οι καιροί είναι όντως δύσκολοι για την Ευρώπη, λέγοντας ότι η ΕΕ πράττει ό,τι είναι δυνατόν. Ο κ. Μαυρογιάννης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα μίγμα πολιτικών λιτότητας αλλά και ανάπτυξης και κάλεσε τους συνδικαλιστές να έχουν εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μετέβησαν στην πρεσβεία της Πορτογαλίας, όπου συναντήθηκαν με ένα διπλωμάτη που εκπροσωπούσε τον Πρέσβη της χώρας.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε κατά των μέτρων λιτότητας. Θέλουμε την Ευρώπη και τα κράτη μέλη της να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ΕΕ οφείλει να εργαστεί για την ευημερία του λαού της. Η λιτότητα δεν είναι η λύση “, δήλωσε ο συνδικαλιστής Μπερνάρ Νοέλ.

Εν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις στο Βέλγιο λόγω της ευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά της λιτότητας έχουν επηρεάσει από το πρωί το σιδηροδρομικό δίκτυο τόσο όσον αφορά τις μετακινήσεις εντός Βελγίου όσο και τις μετακινήσεις εκτός της χώρας.

Το τρένο υψηλής ταχύτητας Thalys που εξυπηρετεί χιλιάδες Ευρωπαίους καθημερινά έχει ακυρώσει όλα τα δρομολόγιά του από και προς Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα