Αναγκαιότητα η επέκταση της λιμενολεκάνης στο Λατσί για τον ελλιμενισμό μεγάλων σκαφών

14:05 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επενδυτές με τεράστια οικονομική επιφάνεια, ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να αγοράσουν πολυτελείς επαύλεις στην περιοχή του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς αλλά οι συζητήσεις τους με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες ναυάγησαν, επειδή υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα χώρου για τον ελλιμενισμό των σκαφών τους.

Ο Αντιδήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και χρειάζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών. Ο κ. Παπαχριστοφή

κάλεσε μάλιστα τους αρμόδιους φορείς, αν δεν μπορεί να γίνει επέκταση της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας Μαρίνας σε άλλη περιοχή του Κόλπου Χρυσοχούς. Αν το κράτος συνέχισε « προχωρήσει σ’ αυτή την επένδυση, σίγουρα θα δώσει πολλαπλάσια οφέλη και έσοδα».

Ο Αντιδήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς επανέλαβε επίσης πως και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν παρατηρήσει πως κατά την φετινή τουριστική χρονιά καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών για το λιμανάκι του Λατσιού. Η δημιουργία κατέληξε «μεγαλύτερου χώρου που να είναι σε θέση να φιλοξενεί όσους διέρχονται από την περιοχή και χρειάζονται ανεφοδιασμό των σκαφών τους ή όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λιμανάκι για λίγες μέρες να ξεκουραστούν, είναι αναγκαία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα