Ανακοίνωση της υποψήφιας για το 2013 Μακαρίας – Άντρης Στυλιανού

19:12 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η υπερκομματική υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2013, Μακαρία-Άντρη Στυλιανού, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι “ο κ. Λιλλήκας παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό τον εαυτό του ως εθνοσωτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Κάνει συνεχείς αναφορές για διαπραγμάτευση του Κυπριακού από μηδενική βάση. Θεωρεί τη ΔΔΟ (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία) ως λύση που οδηγεί στην κατάλυση της Δημοκρατίας και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

και ελευθεριών. Η θέση αυτή μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα ερωτήματα τα οποία τίθενται, προσθέτει, «αφορούν στην πολυδιαφημιζόμενη στάση πολιτικού ήθους του κ. Λιλλήκα».

“Καταρχήν να υπενθυμίσουμε τον κ. Λιλλήκα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα τα κατοχυρωμένα τόσο από την ΕΕ όσο και από τον ΟΗΕ αποτελούσαν ανέκαθεν την πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως αυτό είναι αποδεκτό και προστατευμένο από όλους τους διεθνείς οργανισμούς”, αναφέρεται.

“Η ΔΔΟ παραβίαζε και πριν και τώρα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως εκ τούτου γιατί ο κ. Λιλλήκας, προστατεύοντας το πολιτικό του ήθος, δεν έθεσε την παραίτησή του τόσο ως βουλευτής του ΑΚΕΛ, όσο και ως υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Παπαδόπουλου; Οι δύο αυτοί πολιτικοί χώροι είχαν δεδηλωμένη επίσημη θέση τη ΔΔΟ. Όσον αφορά δε το ΑΚΕΛ είναι τουλάχιστον τραγελαφικό το κόμμα που δήλωνε ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ, για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ και το οποίο στηρίζει τις απαράδεκτες, μονομερείς, ενδοτικές υποχωρήσεις προς τον Τούρκο εισβολέα να κατηγορεί ευκαιριακά άλλους για μεταλλάξεις”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα