Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο ζητεί το ΑΚΕΛ για δηλώσεις Σαρρή

19:12 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ “απαιτεί” από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και από τις ηγεσίες των κομμάτων που τον στηρίζουν, όπως αναφέρεται σε αποψινή γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου και Βουλευτή του κόμματος, Γιώργου Λουκαΐδη, εφ` όσον οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, αντανακλούν την επίσημη θέση της Κυβέρνησης, να εξηγήσουν στον κυπριακό λαό με ποιον τρόπο οι εν λόγω

δηλώσεις συνάδουν με τις προγραμματικές θέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και με τις διαβεβαιώσεις που έδινε στους εργαζόμενους στην ΑΗΚ και τη CYTA πως ούτε ιδιωτικοποιήσεις ούτε και μετοχοποιήσεις θα επέβαλλαν.

“Ο κ. Σαρρής”, δηλώνει ο κ. Λουκαΐδης, “κατά την παραλαβή του Υπουργείου Οικονομικών εξήγγειλε την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων στους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς”.

“Εμμέσως πλην σαφώς”, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης, “εξήγγειλε, επίσης, απολύσεις εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς, λέγοντας πως `πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι το πραγματικό τεστ δεν είναι το πόσοι εργάζονται σε έναν οργανισμό, αλλά τι είναι εκείνο που προσφέρεται στον καταναλωτή, τον φορολογούμενο και τον Κύπριο πολίτη` “.

“Περαιτέρω”, προσθέτει ο κ. Λουκαΐδης, “ο κ. Σαρρής, ομιλώντας πλέον ως Υπουργός Οικονομικών, δεν απέδωσε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ως πολιτική που επιβάλλεται από την Τρόικα, αλλά ως συνειδητή ιδεολογική και πολιτική επιλογή της νέας Κυβέρνησης”.

“Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο τα όσα προειδοποιούσαμε προεκλογικά τον κυπριακό λαό και τους εργαζομένους”, προσθέτει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

“Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και την ηγεσία του ΔΗΚΟ”, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης, “να ξεκαθαρίσουν αμέσως κατά πόσο αυτή είναι η επίσημη πολιτική και φιλοσοφία της νέας Κυβέρνησης γύρω από το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα