Μ. Κεραυνός: «Κούρεμα των καταθέσεων θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου»

18:42 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός, σχολιάζοντας όσα γράφονται και λέγονται περί «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κύπρο, προειδοποίησε ότι «κάτι τέτοιο θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ολόκληρη την Ευρωζώνη». Δεν πρέπει, τόνισε, ούτε καν να συζητείται τέτοιο θέμα.

Επισήμανε ότι δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα και δεν θα λύσει κάποιο πρόβλημα και κάλεσε τη νέα

κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος. Ο κ. Κεραυνός επέκρινε έντονα τους Ευρωπαίους για τις πολιτικές αποφάσεις τους, που οδήγησαν την Κύπρο στην οικονομική κρίση.

Τη μεγάλη ευθύνη για την κρίση του τραπεζικού συστήματος, είπε, τη φέρουν αυτοί που αποφάσισαν «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Ο κ. Κεραυνός επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για διορισμό του ως μέλους του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας.

«Δεν υπάρχει πιο ανόητη ιδέα να γίνεται συζήτηση για “κούρεμα” των καταθέσεων», δήλωσε, εξάλλου, και ο κ. Σαρρής, κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών από τον προκάτοχό του. Χαρακτήρισε, μάλιστα, πρωτόγνωρο το “κούρεμα” των καταθέσεων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, ανέφερε ότι «εν ευθέτω χρόνω στον τομέα των τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να μελετηθεί το ενδεχόμενο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή» και εξήγησε ότι στον συγκεκριμένο τομέα είναι πιο εύκολο να προσεγγιστεί στρατηγικός επενδυτής. Ο κ. Σαρρής σημείωσε ότι πολλές κρατικές επιχειρήσεις είναι προβληματικές και χρειάζεται ορθολογισμός.

Σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, ανέφερε ότι έδωσε κάποιες πληροφορίες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, μετά από επαφές που είχε με τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ καθώς και με υπουργούς της ευρωζώνης. Επίσης, ανέφερε ότι χαράχτηκε κοινή γραμμή για εφαρμογή του μνημονίου. Ο νέος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι δεν θα έρθουν στην Κύπρο οι επικεφαλής της τρόικας, ωστόσο, θα συνεχιστούν οι επαφές με μέλη των κλιμακίων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα