Η διοικητική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

17:48 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την Προεδρία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, με θέμα τις εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, κατά το οποίο εγκρίθηκαν οι μεταρρυθμιστικές δράσεις που συνοδεύουν αυτές τις εκθέσεις αξιολόγησης, με επόμενο στάδιο την υλοποίηση τους.

Σε δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης

ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν τα σχέδια όπως προβλεπόταν μέσα από τη διοικητική διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε να γίνει ο σχεδιασμός της στελέχωσης, δηλαδή τα staffing plan, και από αυτά θα προσδιοριστούν εάν υπάρχουν οι πλεονάζουσες θέσεις.

Ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει επιτελέσει τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η διοικητική μεταρρύθμιση, λέγοντας ότι «όλα αυτά που έχουμε αναλάβει τα τελειώνουμε ή βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης εντός του μηνός. Έχουμε εκπληρώσει αυτά που χρειάζεται η διοικητική μεταρρύθμιση κι όλα αυτά που έχουν προβλεφθεί, φυσικά με τη στενή συνεργασία κι αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Task Force», εκφράζοντας την άποψη ότι «γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης».

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε ότι θέμα του Συμβουλίου ήταν η μεταρρύθμιση των υπουργείων και η μείωση των δομών, επαναλαμβάνοντας ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα