Επίσκεψη Πρώτης Κυρίας στο κοινωνικό παντοπωλείο στη Λάρνακα

18:25 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επίσκεψη στο κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Λάρνακας πραγματοποίησε το απόγευμα η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Αντρη Αναστασιάδη, η οποία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχε προσφέρει μεγάλες ποσότητες, φθαρτών, τροφίμων και κρέατος, με στόχο να μην λείψει τίποτε από το γιορτινό τραπέζι, των οικογενειών που λαμβάνουν βοήθεια.
Η κ. Αναστασιάδη ξεναγήθηκε στους χώρους του κοινωνικού παντοπωλείου και ιατρείου, συνομίλησε με τον Δήμαρχο

Ανδρέα Λουρουτζιάτη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εθελοντές και αντάλλαξε απόψεις και εισηγήσεις για καλύτερη λειτουργία του παντοπωλείου.

Σε δηλώσεις της συνεχάρη «θερμά το Δήμαρχο Λάρνακας, τη σύζυγο του, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους εθελοντές και όλο τον κόσμο που προσπαθεί για το καλύτερο για τον τόπο μας τις δύσκολες αυτές ώρες που περνούμε. Πραγματικά χωρίς αυτή τη βοήθεια και ανταπόκριση πολύς κόσμος δεν θα μπορούσε να περάσει τις μέρες των Χριστουγέννων και των γιορτών όπως τις πέρασε. Εμείς» συνέχισε «υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό το έργο μέχρι που ο τόπος μας να ξεπεράσει τα δύσκολα και να μπούμε πάλι στους κανονικούς ρυθμούς».
Αναφερόμενη στο κοινωνικό ιατρείο, είπε πως «αυτό είναι άριστα εξοπλισμένο και είναι πραγματικά συγκινητικό το έργο που επιτελείται από όλους. Υπάρχει ιατρική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη», είπε και σημείωσε πως «το έργο του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εθελοντών στη Λάρνακα θα πρέπει να το ακολουθήσει πιο πολύς κόσμος” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που περνούμε, “διότι η προσφορά που δίνεται είναι τόσο μεγάλη που κανένας δεν θα ένοιωσε άσχημα τις ημέρες των γιορτών που πέρασαν».

Καλωσορίζοντας την κ. Αναστασιάδη και ευχαριστώντας την για την σημερινή επίσκεψη της, ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης είπε πως «αυτή η επίσκεψη αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους συνανθρώπους μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Αναστασιάδη είναι αρωγός στο κοινωνικό παντοπωλείο της Λάρνακας, αφού στο παρελθόν όπως και πρόσφατα έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια, σε φθαρτά, τρόφιμα και κρέας, ούτως ώστε να είναι πιο πλούσια η παροχή βοήθειας προς τους συμπολίτες μας τις μέρες των γιορτών».
Ο κ. Λουρουτζιάτης ευχαρίστησε την κ. Αναστασιάδη «για τη στήριξη και συμπαράσταση της προς το κοινωνικό παντοπωλείο της Λάρνακας», προσθέτοντας πως «η βοήθεια της σημαίνει πολλά για μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η . Αναστασιάδη είπε πως «ο κυπριακός λαός ανταποκρίνεται με πολύ μεγάλη προθυμία αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας. Παντού υπάρχει αγάπη και προσφορά προς τους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη». Πρόσθεσε πως «πολλοί συμπατριώτες μας δίνουν ανώνυμα, αλλά και απλόχερα μεγάλη βοήθεια προς τα κοινωνικά παντοπωλεία».
Η Πρώτη Κυρία εισηγήθηκε επίσης όπως άτομα τα οποία θέλουν να βοηθήσουν προσφέροντας ειδικά παιδικό γάλα, τροφές και πανάκια «να υιοθετούν» βρέφη, όπως έγινε με το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού. Εξήγησε ότι «αντί να δίνονται διάφορα τρόφιμα, να προσφέρονται για τα βρέφη και μικρά παιδιά το ειδικό γάλα, οι τροφές και τα πανάκια με τα οποία έχουν συνηθίσει. Υπήρξαν φορές που βρέφη και μικρά παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο επειδή η συγκεκριμένη μάρκα γάλακτος που τους προσφέρθηκε από το κοινωνικό παντοπωλείο δεν ήταν αυτό με το οποίο είχε συνηθίσει το στομαχάκι τους», είπε.

Ανταποκρινόμενος στην εισήγηση της κ. Αναστασιάδη, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε πως στο κοινωνικό παντοπωλείο υπάρχουν όλα τα είδη γάλακτος και τροφές για βρέφη, ούτως ώστε μόλις οι δικαιούχοι γονείς ζητήσουν τη συγκεκριμένη μάρκα γάλακτος, τότε τους δίνεται αυτή και όχι κάποια άλλη, που πιθανόν να δημιουργήσει και προβλήματα στο παιδί.
Πρόσθεσε επίσης πως «πολύ συχνά απευθύνουμε έκκληση προς αυτούς που θέλουν να προσφέρουν κάποιο συγκεκριμένο είδος στο κοινωνικό παντοπωλείο να φέρνουν τις συγκεκριμένες μάρκες από γάλα, παιδικές τροφές και πανάκια».

Είπε ακόμα ότι «από τη χρηματική εισφορά που δίνεται από τον κόσμο προς το κοινωνικό παντοπωλείο, αγοράζονται τα συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία ζητούνται από οικογένειες με βρέφη και μικρά παιδιά και είναι δικαιούχοι βοήθειας από το παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας».

Keywords
Τυχαία Θέματα