Αναστασιάδης: Ανάγκη ενεργούς παρέμβασης ΕΕ στις διαπραγματεύσεις

19:52 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε σήμερα ότι βρίσκει ανταπόκριση στη θέση του για να υπάρξει παρέμβαση της ΕΕ έτσι ώστε ό,τι συζητείται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό να ελέγχεται κατά πόσο συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε δήλωσή του μετά από συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, είπε ότι η συνάντηση ήταν πάρα

πολύ χρήσιμη, «ανταλλάξαμε απόψεις για την παρούσα φάση του Κυπριακού, ανέπτυξα τις θέσεις μου όσον αφορά την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση από πλευράς ΕΕ, ενεργή παρέμβαση, έτσι ώστε τα όποια συζητούνται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων να ελέγχονται κατά πόσο συνάδουν με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ανέφερε ότι έχει υποστηρίξει τη θέση του «για διεύρυνση του κύκλου των συνομιλιών, πάντοτε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι όπως και στις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιουλτς, «βρίσκω ανταπόκριση στο αίτημα και θεωρώ ότι μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες εάν και εφόσον το ζητήσουμε, έτσι ώστε με τη διεύρυνση να υπάρξει και μια νέα προοπτική που οι όποιες πρόνοιες της λύσης να συνάδουν κατά κύριο λόγο με αυτό που επιζητούσαμε πάντοτε, το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Keywords
Τυχαία Θέματα