Συνάντηση Χ. Σβόμποντα με Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής

19:12 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η βούληση για στενή συνεργασία προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων της Ευρώπης ήταν η κοινή συνισταμένη της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα και αντιπροσωπεία της Ομάδας με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο «Φιλοξενία».

Ο κ. Σβόμποντα αναφέρθηκε στην ανάγκη για ‘στενή συνεργασία’ μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της

Ομάδας των Σοσιαλιστών.

Στις επόμενες εβδομάδες θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε κάποια υπαρκτά προβλήματα που αφορούν και στο μέλλον της Ευρώπης, είπε, προσθέτοντας ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν την Ευρώπη με σκεπτικισμό γιατί δεν έχουν πεισθεί ότι μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά τους.

Το θέμα είναι η ανάπτυξη μιας πραγματικής Ενωσης, οικονομικής, τραπεζικής και πολιτικής, σημείωσε ο κ. Σβόμποντα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε τη βούληση για «στενή και άριστη συνεργασία» για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα την Ευρώπη, τη μεγάλη οικονομική κρίση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απλός ευρωπαίος πολίτης που πρέπει και αναμένει να δει πρακτικές λύσεις για επίλυση τους, αλλά και τη δημιουργία μιας καλύτερης προοπτικής για το μέλλον.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο εσάς όσο και τους συναδέλφους σας για τη διαχρονική στήριξή σας στους δικούς μας αγώνες για μια καλύτερη Ευρώπη, αλλά και επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ιδιαίτερή μας πατρίδα», ανέφερε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Προεδρία της Κύπρου δεν θα τύχει εκμετάλλευσης.

«Είναι καθήκον και υποχρέωση μας να κοιτάξουμε πώς αντιμετωπίζουμε τα ευρωπαϊκά ζητήματα και όχι να εκμεταλλευθούμε την ευρωπαϊκή προεδρία για προώθηση των δικών μας εθνικών συμφερόντων», πρόσθεσε.

Σε αναφορά του για το θέμα, ο κ. Σβόμποντα αναγνώρισε αυτή τη δήλωση, λέγοντας ότι παρόλο που είναι γνωστό ότι το Κυπριακό βρίσκεται πάντα στη σκέψη των Κυπρίων, η Προεδρία θα πρέπει να ασχοληθεί επίσης με τα θέματα που απασχολούν ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια αντηλλάγησαν απόψεις για διάφορα ευρωπαϊκά θέματα μεταξύ των οποίων και για την παράκαμψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη συζήτηση για αξιολόγηση του χώρου Σένγκεν, θέμα για το οποίο ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε την ενόχληση του με την Προεδρία της Δανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα