Ανακοίνωση Συμβούλιου Ασφάλειας Τροφίμων για αλογίσιο κρέας

21:26 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΑΤ), το οποίο συνήλθε εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει το διατροφικό πρόβλημα που απασχολεί την Ευρώπη σε σχέση με τη χρήση αλογίσιου κρέατος σε βοδινά κρεατοσκευάσματα, ανακοινώνει ότι με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, διαφαίνεται ότι το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει στην ολότητά του, τόσο από πλευράς ιχνηλασιμότητας όσο από πλευράς σήμανσης και ασφάλειας.

«Το ΣΑΤ και οι Αρμόδιες Αρχές της Κύπρου παρακολουθούν στενά το θέμα, βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό και έχουν

ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση και σχετική νομοθεσία,» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η συνεργασία των εισαγωγέων/προμηθευτών με τις Αρμόδιες Αρχές, σημειώνεται, έχει διευκολύνει τη διερεύνηση και τον όλο χειρισμό του θέματος.

Η αναφορά σε εμπλοκή της Κύπρου αφορά εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο που δεν εισάγει ούτε διακινεί κρεατοσκευάσματα στην Κύπρο αλλά σε άλλες χώρες της Ε.Ε, συμπληρώνει.

Το ΣΑΤ είναι σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις αντίστοιχες Αρχές Κρατών Μελών της Ε.Ε και οι καταναλωτές θα τηρούνται ενήμεροι για την οποιαδήποτε εξέλιξη του θέματος και για τυχόν μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα