Αυξημένα αστυνομικά μέτρα σε χώρους ισραηλινών συμφερόντων

15:47 27/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 12 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, παραπέμπεται ο 24χρονος Λιβάνιος, κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Ιουλίου ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον ισραηλινών συμφερόντων στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του, σχετικά με την υπόθεση του 24χρονου αλλοδαπού, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως το δικαστήριο διέταξε

την κράτηση του 24χρονου ως την ημέρα της δίκης.

Ερωτηθείς σχετικά με χθεσινή σύσκεψη της Αστυνομίας και σημερινό δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για ενδεχόμενο τρομοκρατικό κτύπημα στην Κύπρο το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «χθες έγινε πράγματι μια σύσκεψη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και συζητήθηκαν διάφορα θέματα και γενικότερα θέματα ασφάλειας. Εξετάστηκαν πληροφορίες και μελετήθηκαν μέτρα, τα οποία πιθανόν να ληφθούν εκεί και όπου χρειάζεται».

Ολες οι πληροφορίες που λαμβάνονται, είπε, τυγχάνουν επεξεργασίας από την Αστυνομία και «γίνονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Δεν μπορώ να αναφερθώ στο περιεχόμενο των πληροφοριών. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η κατάσταση παρακολουθείται και λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε όλες τις περιπτώσεις».

Πρόσθεσε πως η Αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα σε χώρους, όπου υπάρχουν ισραηλινά συμφέροντα.

Πενταπλός φόνος στην Αγία Νάπα
———————————–
Οσον αφορά την υπόθεση του πενταπλού φόνου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «όπως είναι ήδη γνωστό δεν έχουν ασκήσει τα δύο πρόσωπα έφεση», μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών για έκδοση τους στην Κύπρο.

«Με βάση την εξέλιξη αυτή, την επόμενη εβδομάδα μέλη της ανακριτικής ομάδας θα επισκεφθούν την Ελλάδα για να τους μεταφέρουν στην Κύπρο, να παρουσιαστούν στο δικαστήριο, για να συνεχιστεί η διαδικασία στην Κύπρο όσον αφορά την υπόθεση του πενταπλού φόνου».

Επίσης, είπε πως τα μέλη της Αστυνομίας που θα επισκεφθούν τις ελληνικές αρχές θα παραλάβουν τόσο τους υπόπτους όσο και οποιαδήποτε άλλα έγγραφα γενικά υπάρχουν στη δικογραφία, τα οποία θα αξιολογηθούν με βάση το τι υπάρχει στην υπόθεση αυτή και το τι εξετάσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Σημείωσε πως μετά τη μεταφορά τους στην Κύπρο θα προχωρήσει η διαδικασία προσωποκράτησης τους και ανάκριση τους για την υπόθεση γενικότερα.

Οσον αφορά τα κίνητρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες και κάποιες μαρτυρίες, για να προσθέσει πως «σημαντικό είναι η ανάκριση των δύο πρόσωπων σε σχέση με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης για να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα στη υπόθεση».
Εκρηξη σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ
——————————–
Αναφορικά με την έκρηξη γύρω στις 03:00 έξω από πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην περιοχή Αρχαγγέλου στη Λευκωσία, ιδιοκτησίας 59χρονου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «από τις εξετάσεις φαίνεται να έγινε ρήψη αμυντικής χειροβομβίδας», συμπληρώνοντας πως «ο παραπονούμενος ιδιοκτήτης δεν έχει αναφερθεί σε οποιεσδήποτε υποψίες και όλα τα ενδεχόμ

Keywords
Τυχαία Θέματα