Επαφές Μαυρογιάννη στην Ιαπωνία

15:27 27/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στην ενίσχυση των σχέσεων Ιαπωνίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκε σήμερα στο Τόκυο σε συνάντηση του Υφυπουργού Προεδρίας Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ryuji Yamane.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στην ενίσχυση των σχέσεων Ιαπωνίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή βούληση να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Στα πλαίσια

της επίσκεψης, ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε επίσης με τους Jiro Kodera, Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Hisashi Tokunaga, μέλος της Ανώτατης Βουλής της Ιαπωνίας (House of Councilors) και πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών, Takako Ueta, καθηγήτρια του International Christian University και πρώην Αναπληρωτή Αρχηγό Διπλωματικής Αποστολής της Ιαπωνίας στην ΕΕ, Nobuko Sanui, Διευθύνωντα Σύμβουλο της ομοσπονδίας Keidanren, Jungo Kikuma, Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στην Ιαπωνία και Πρέσβη Hans Dietmar Schweisgut, Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ιαπωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα