Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ

15:27 27/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, με θέμα τις εξελίξεις γύρω από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και την αποφασιστικότητα της ελληνικής Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία.

Στην ατζέντα των συνομιλιών

του κ. Αβραμόπουλου με τον κ. Γκόρντον, βρέθηκε και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό λόγω της στάσης της τουρκικής πλευράς και οι τουρκικές απειλές έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή την άσκηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, και για τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε το Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις θέσεις της Ελλάδας ως προς τη συριακή κρίση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας των μειονοτήτων στη Συρία ως βασικό συστατικό της όποιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε το σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και τη βούλησή της να προχωρήσει στην οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με τους γείτονές της, ενώ τόνισε τις προσπάθειες της Αθήνας για την ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Γκόρντον ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα