Απαράδεκτη στάση από Στέγες Ηλικιωμένων εν καιρώ καύσωνα, σύμφωνα με τη Βουλή των Γερόντων

15:07 27/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων. με ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση ορισμένων ιδιοκτητών Στεγών Ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν θέτουν σε λειτουργία τα κλιματιστικά τους, για σκοπούς οικονομίας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η θερμοκρασία ακούμπησε τους 44 βαθμούς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ακόμη, πως διαπιστώθηκε «ότι και μονήρη ηλικιωμένα άτομα που ζουν στο σπίτι τους, ιδιαίτερα σε συνοικισμούς, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω των υψηλών

θερμοκρασιών».

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων συγχαίρει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, «που έγκαιρα εντόπισαν το πρόβλημα, μετά από ελέγχους που έκαμαν οι λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, σε διάφορες Στέγες Ηλικιωμένων».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «πρέπει οι έλεγχοι αυτοί να εντατικοποιηθούν και εκεί όπου διαπιστώνονται παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας οι παραβάτες να τιμωρούνται παραδειγματικά».

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων αναφέρει ότι «για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ρόλο και λόγο έχει να διαδραματίσει και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Οίκων Ευγηρίας».

Καταλήγοντας, η Επιτροπή διερωτάται «αλήθεια πως επιτρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Οίκων Ευγηρίας, σε ορισμένους ιδιοκτήτες να σπιλώνουν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ηλικιωμένα άτομα, το επάγγελμα και την προσφορά τους προς την κοινωνία;».

Keywords
Τυχαία Θέματα