Ρόλος «κλειδί» το δεξί χαφ

20:23 14/10/2012 - Πηγή: AEK365

Το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι το πρώτο που καλείται να ετοιμάσει ο Έβαλντ Λίνεν στην καριέρα του στην ΑΕΚ. Και το πλάνο άμυνας στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο, θα έχει τον πρωτεύοντα ρόλο για τον Γερμανό τεχνικό αφού στόχος είναι να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στις πρώτες προπονήσεις του Λίνεν στα Σπάτα και στο φιλικό με το Αιγάλεω, επιλέχθηκε για την θέση του δεξιού χαφ

ο Χρήστος Αρκούδας. Ο 22χρονος χθες είχε καλή απόδοση και κατάφερε να περάσει 3-4 καλές μπαλιές, μία εξ’ αυτών μάλιστα έγινε γκολ από τον Παυλή (το 2-1). Όμως, η συνεπής αμυντική συμπεριφορά του Αρκούδα βοηθά πολύ τον Λίνεν στο σχέδιο της ανασταλτικής λειτουργίας. Διότι ο Αρκούδας έχοντας παίξει σε πέντε ματς δεξί μπακ, έχει στο μυαλό του την άμυνα και ο Γερμανός θέλει να κλείσει τους διαδρόμους από εκείνη την πλευρά.

Από την αριστερή πλευρά οι Κοντοές – Λαγός με την εμπειρία τους είναι το δίδυμο που θα επιλεχθεί και έτσι το αμυντικό σχέδιο ενόψει Τούμπας θα «κλειδώσει» με τα δύο αμυντικά χαφ (φαβορί οι Ρίκκα – Κορδέρο) και τα δύο στόπερ (το προβάδισμα σε Γιάγκο – Κουτρουμπή).

Πάντως, για την θέση του δεξιού χαφ εξτρέμ πιθανότητες έχει και ο Φούντας λόγω ταχύτητας, αλλά θα φανεί σε τι κατάσταση είναι αφού έχει χάσει πολλές προπονήσεις λόγω του τραυματισμού. Όπως και να έχει πάντως ο Λίνεν δίνει μεγάλη σημασία στο ανασταλτικό πλάνο και στοχεύει στην κόντρα να παίξει με Κατίδη – Παυλή και τα δύο χαφ – εξτρέμ που θα πρέπει να δίνουν βοήθειες. Όλα αυτά βεβαίως θα δουλευτούν αρκετά από την Τρίτη στα Σπάτα με την διπλή προπόνηση (μονή την Τετάρτη, διπλή την Πέμπτη, μονή την Παρασκευή).

Keywords
Τυχαία Θέματα