Ομοφοβικός Χριστιανός παρίστανε το γκέι επί 1 χρόνο!

19:02 14/10/2012 - Πηγή: AEK365

Το δικό του πείραμα αποφάσισε να κάνει ένας άντρας από το Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είχε ανατραφεί ως ομοφοβικός Χριστιανός, όπως λέει, και πίστευε ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να εκλείψουν.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, αποφάσισε πριν καταδικάσει τα πάντα να δει από μόνος του τι σημαίνει ομοφυλόφιλος. Έτσι, παρίστανε τον γκέι επί ένα χρόνο, ώστε να καταλάβει πως ζουν τα μέλη της

LGBΤ κοινότητας και τι σημαίνει να έχεις την «ταμπέλα» του γκέι.

«Είχα γαλουχηθεί με τα πιστεύω της Εκκλησίας και πίστευα πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μετανοήσουν» λέει ο Τίμοθι Κάρεκ. «Όμως η ιστορία μιας λεσβίας την οποία η οικογένειά της την απέρριψε μόλις έμαθε για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις με έκανε να αναλάβω δράση», συνεχίζει.

Έτσι ο Κάρεκ αποφάσισε να υποδυθεί τον γκέι προκειμένου να δει κατά πόσο το να είναι ομοφυλόφιλος μπορούσε να του αλλάξει δραματικά τη ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, o Kάρεκ έπιασε δουλειά σε ένα γκέι καφέ, έβγαινε σε γκέι μπαρ ενώ γράφτηκε και σε μια γκέι ομάδα σοφτμπολ, διατηρώντας παράλληλα την εσωτερική στρέιτ χριστιανική ταυτότητά του.

Το πείραμά του το είχε εκμυστηρευτεί μόνο στη θεία του, σε ένα στενό φίλο του και σε ένα γκέι φίλο του, τον οποίο επιστράτευσε να παραστήσει τον σύντροφό του. Για όλους τους υπόλοιπους ήταν πλέον ομοφυλόφιλος.

«Χρειαζόμουν προστασία προκειμένου να καταλάβω την γκέι κουλτούρα και το πως φλερτάρουν μεταξύ τους - και φυσικά να έχω μια καλή δικαιολογία αν μου την έπεφτε κάποιος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Κάρεκ έχασε αμέσως το 95% των φίλων του αλλά το πιο οδυνηρό, όπως λέει, ήταν η στάση της μητέρας του.

«Καλύτερα να μου έλεγαν ότι είχα καρκίνο σε τελικό στάδιο παρά γιο γκέι» είχε γράψει η μητέρα της στις σημειώσεις της αρχικά, ωστόσο σύμφωνα με τον Κάρεκ στην πορεία συμφιλιώθηκε με την ιδέα και σταδιακά από συντηρητική Χριστιανή εξελίχθηκε σε σύμμαχο της γκέι κοινότητας.

«Αυτό που πέρασα δεν είναι τίποτα μπροστά στην εμπειρία ενός μέσου γκέι ή μιας μέσης λεσβίας οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πουν ότι σε 6 ή 12 μήνες θα επιστρέψουν σε μια 'κανονική' ζωή» υποστηρίζει ο Κάρεκ.

Τελικά ο Κάρεκ αποκάλυψε το πείραμά του και όλα όσα έζησε στο βιβλίο του «Ο σταυρός στο ντουλάπι» και μέρος των εσόδων το δώρισε σε κέντρα υποδοχής αστέγων νέων που ανήκουν στην LGBT κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα