Σημαντικό ΔΣ της ΕΠΟ

Δεύτερο διοικητικό συμβούλιο γίνεται σήμερα (22/05) στην ΕΠΟ με θέμα συζητήσεως τις εισηγήσεις Ενώσεων και Σούπερ Λίγκας με σκοπό την τροποποίηση των Κανονισμών.

Το πρώτο ΔΣ είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 10 ημέρες και σήμερα (22/5) συνεχίζεται η συζήτηση, επίσης 10 ημέρες πριν την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που θα γίνει την 1/6.

Η Σούπερ Λίγκα έχει εισηγηθεί στην ΕΠΟ σημαντικές προτάσεις. Μεταξύ άλλων ζητάει την κατάργηση

του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, τη μείωση των προστίμων και την μετατροπή της Football League και Football League 2 σε ημιεπαγγελματικές κατηγορίες.

Ο θεσμός του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα δημιουργήθηκε το 2010 για να καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπήρχε στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη η οποία έμενε ανενεργή σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούσαν δυσφήμιση του αθλήματος μέσω των ΜΜΕ και σε όλα τα παραπτώματα που συνέβαιναν αλλά δεν καταγράφονταν στο φύλλο αγώνα και στην έκθεση του παρατηρητή.

Τώρα η Σούπερ Λίγκα θέλει να τον καταργήσει.

Ως προς τον πειθαρχικό κώδικα η Σούπερ Λίγκα ζητεί την αναθεώρηση των ποινών που είχαν περάσει τα δύο τελευταία χρόνια και ήταν αρκετά αυστηρές. Ζητάει, με αφορμή τα γεγονότα στον αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, να επιβάλλονται κατά το ήμισυ οι ποινές όταν οι παραβάσεις προκλήθηκαν από αίτια που δεν μπορούσε να ελέγξει η κάθε ΠΑΕ.

Επίσης όπως ήταν γνωστό η Λίγκα θέλει οι 16 ομάδες της να έχουν από μία ψήφο στη ΓΣ της ΕΠΟ αντί για μία συνολικά που έχουν σήμερα. Το συγκεκριμένο αίτημα είχε περάσει στη ΓΣ της ΕΠΟ το 2009 αλλά απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών επειδή τρεις Ενώσεις είχαν ψηφίσει αρνητικά. Επίσης η διοργανώτρια Αρχή επιθυμεί να αυξηθούν σε δέκα τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που προέρχονται από τη Σούπερ Λίγκα. Σήμερα είναι τέσσερα σε σύνολο 21. Τέλος θέλει να υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας στην επιτροπή ιδιότητας και μεταγραφών, στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών, στη νομική και στην οικονομική επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα