Ο… εκκεντρικός Ζοσέ Μουρίνιο (photos+videos)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα και το Onsports σας θυμίζει τις στιγμές που έμειναν χαραγμένες από το παρελθόν του.

Τα τελευταία χρόνια, το ισπανικό πρωτάθλημα απειλούταν με το να καταλήξει μία διοργάνωση ρουτίνας. Η Μπαρτσελόνα, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, είχε καταφέρει να κάνει τη δική της δυναστεία και να αφήσει αρκετά χιλιόμετρα πίσω τους διώκτες της.

Η Ρεάλ

Μαδρίτης, έψαχνε εναγωνίως μία λύση που θα της έδινε ελπίδα στο όνειρο της επιστροφής στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πέρυσι, η διοίκηση του συλλόγου, έφερνε στην ομάδα τον Ζοσέ Μουρίνιο. Τον άνθρωπο δηλαδή που έχει γίνει… συνώνυμο με την επιτυχία. Σε όποια ομάδα και αν δούλεψε, την οδήγησε σε αρκετούς τίτλους.

Η πρώτη του χρονιά στη χώρα της Ιβηρικής δεν ήταν εύκολη, αλλά ακόμα και έτσι, πρόσθεσε ένα αστέρι ακόμα στη «βασίλισσα» δίνοντάς της το Κύπελλο Ισπανίας. Φέτος, όλα μοιάζουν διαφορετικά. Ο Πορτογάλος τεχνικός, βρήκε τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα και οδήγησε την ομάδα του σε μία θριαμβευτική νίκη στο «Καμπ Νου» με 2-1, που ουσιαστικά «κλείδωσε» και τον τίτλο για τη «βασίλισσα».

Έχοντας ως γνώμονα το παρελθόν, μόλις έλθει και η μαθηματική επιβεβαίωση του τίτλου, όλοι περιμένουν την τοποθέτηση του Special One που σίγουρα θα… προκαλέσει. Κάτι που αγαπάει να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός και αυτό αποδεικνύεται από το άκρως πικάντικο παρελθόν του.

Μόνα ζυγά…δικά του

Η Πόρτο κερδίζει τον έναν τίτλο μετά τον άλλον και μετά την κατάκτηση του Champions League ο Ζοσέ Μουρίνιο τόνιζε για την ομάδα του: «Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω, είναι ότι είμαστε οι καλύτεροι και υπό κανονικές συνθήκες είμαστε περισσότερο από καλύτεροι. Σε κανονικές συνθήκες θα είμαστε πρωταθλητές. Σε μη κανονικές συνθήκες όμως, θα είμαστε και πάλι πρωταθλητές».

Ο κάδος των άπλυτων

Ήταν τα προημιτελικά του Champions League για το 2007, όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν τιμωρημένος για την αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ» της Τσέλσι με την Μπάγερν Μονάχου και δεν είχε δικαίωμα να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο… μύθος «λέει» ότι ο Πορτογάλος τεχνικός κρύφτηκε σε ένα καλάθι για ρούχα και μεταφέρθηκε… λαθραία στα αποδυτήρια της ομάδας στο ημίχρονο για να δώσει τις οδηγίες του. Μέχρι και σήμερα δεν έχει μπει φως στο συγκεκριμένο μυστήριο και οι μόνοι που γνωρίζουν αν ήταν αλήθεια αυτές οι φήμες, είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Σε ρόλο… μέντιουμ

Αν υπάρχει κάτι που ο Ζοσέ Μουρίνιο μοιάζει ανίκητος, αυτό είναι τα mind games. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί με το λόγο του να προκαλέσει πανικό σε οποιονδήποτε. Για τα ημιτελικά της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα για το Champions League, στη συνέντευξη Τύπου είπε την 11άδα που θα χρησιμοποιούσε ο ομόλογός του στους «μπλαουγκράνα» Φρανκ Ράικαρντ, θέλοντας να μπει στο μυαλό του. Το εντυπωσιακό της ιστορίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ενδεκάδα που σκέφτηκε ο Ζοσέ Μο

Keywords
Τυχαία Θέματα