Χρονιά αρνητικών ρεκόρ για την ΑΕΚ

Μια από τις πιο κακές χρονιές στην ιστορία της έκανε η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο κατετάγη πέμπτη κι έχει την ευκαιρία να… ρεφάρει στα play off.

Εν μέσω πολλών εξωαγωνιστικών προβλημάτων, η Ένωση δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, αν και ξεκίνησε αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, όμως ο δεύτερος γύρος ήταν… καταστροφικός για τα στατιστικά της. Αρχικά, επιθετικά δεν ήταν πολύ παραγωγική η ΑΕΚ,

σημειώνοντας μόλις 36 γκολ. Η χειρότερη επίδοσή της ήταν την περίοδο1986-87, όπου είχε σκοράρει μόλις 31 φορές. Αρνητικό ρεκόρ αποτελεί και η συγκομιδή μόλις 48 βαθμών σε πρωτάθλημα 16 ομάδων, ενώ πέρυσι είχε συγκεντρώσει 50 βαθμούς.

Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ της περιόδου 1986-87. Τότε είχαν σημειώσει μόλις τέσσερις νίκες στον δεύτερο γύρο, κάτι που έκαναν και φέτος. Μάλιστα εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τη Δόξα Δράμας, έχοντας δύο ισοπαλίες, όπως και φέτος.

Πλέον, η Ένωση καλείται να… μαζέψει τα κομμάτια της και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στα play off, αν και ξεκινά με μηδέν βαθμούς, έναντι τεσσάρων του Παναθηναϊκού. Σε κάθε περίπτωση, μπάλα πρέπει να… παίξει και η διοίκηση της ΑΕΚ, προκειμένου να εξασφαλίσει η ΠΑΕ αδειοδότηση σε Ελλάδα και Ευρώπη για να μην καταστραφεί και η επόμενη περίοδος, πριν καν αρχίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα