Έχετε δικιο κύριε υπουργέ, γυρίσαμε στο 2004!

Ο υπουργός οικονομικών και εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια από τις πρόσφατες τηλεοπτικές του εμφανίσεις δήλωσε με... πόνο ψυχής τα εισοδήματα των Ελλήνων γυρνάνε στα επίπεδα που ίσχυαν το 2004, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Άθελά του ο κ Βενιζέλος έγινε προφήτης των όσων συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης (11/10), γιατί η ανατροπή - πρόκριση επί της Γεωργίας

μετέφερε τη σκέψη όλων των Ελλήνων φιλάθλων σε εκείνη τη χρονιά, αλλά όχι με τον τρόπο που θα επιθυμούσε ο κ. υπουργός... Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα... πεπραγμένα του Euro του 2004, εκεί που τα παιδιά του Ρεχάγκελ έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πλέον, οι Έλληνες έχουμε λόγο να ελπίζουμε ότι του χρόνου το καλοκαίρι μπορεί να ζήσουμε ανάλογες στιγμές στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Θα έχουμε μια αφορμή και για να ξεφεύγει η σκέψη μας βρε αδερφέ από την τόση μαυρίλα που περικλείει την καθημερινότητά μας. Και μακάρι ο Σάντος και η παρέα του να μας κάνουν πιο όμορφο το καλοκαίρι του 2012, όπως ακριβώς συνέβη πριν από οκτώ χρόνια.

Είχε δίκιο λοιπόν ο κ. υπουργός... Επιστρέφουμε στα δεδομένα του 2004, αλλά όχι όπως το εννοεί ο ίδιος και οι Τροϊκανοί συνομιλητές του, αλλά όπως το φανταζόμαστε εμείς που είχαμε κάνει, τότε, δεύτερο σπίτι μας την Ομόνοια για να πανηγυρίσουμε κάθε επιτυχία της Εθνικής του Ζαγοράκη, του Δέλλα, του Χαριστέα και των άλλων παιδιών.

Μακάρι τη σκυτάλη να πάρουν τώρα ο Σαλπιγγίδης, ο Γκέκας, ο Τοροσίδης και μαζί με τις... παλιοσειρές να μας αναγκάσουν να βγούμε στους δρόμους όχι για να διαμαρτυρηθούμε για τα άδικα οικονομικά μέτρα που μας «πνίγουν», αλλά για να πανηγυρίσουμε την επαναληψη του θριάμβου του 2004. Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν ως όνειρα θερινής νυκτός, αλλά τουλάχιστον αυτά δεν φορολογούνται (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) και άρα μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να σκεφτόμαστε τέτοιες όμορφες στιγμές.

Το θέμα βέβαια είναι όταν τα... ανοίγουμε και διαπιστώνουμε τη σαπίλα του ποδοσφαίρου μας εντός συνόρων με τις αστείες αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης που απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το λαοφιλές άθλημα. Αλλά μέρα που είναι ας μη μουντζουρώσουμε τη σκέψη μας κι ας χειροκροτήσουμε την ομάδα του Σάντος που έφερε εις πέρας την αποστολή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα