Το… comeback της Εθνικής

Στον τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση της στην τελική φάση του EURO 2012, και στην επιστροφή του Άγγελου Χαριστέα στάθηκαν τα ξένα ΜΜΕ.

Άλλωστε, η Εθνική ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 και έφυγε με την νίκη από την έδρα της Γεωργίας. Αυτή η ανατροπή αναγνωρίστηκε και υπογραμμίστηκε από τις επίσημες ιστοσελίδες της FIFA,

της UEFA κ.α.

Παρακάτω όλα τα σχετικά ρεπορτάζ των ξένων Μέσων:

FIFA.com

«Η Ελλάδα καρδιοχτύπησε στη Τυφλίδα μέχρι να νικήσει τη Γεωργία 2-1 και να κλείσει θέση για το EURO 2012. Πηγαίνοντας σε αυτό το ματς ούσα επικεφαλής, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήθελε μόλις έναν πόντο για να εξασφαλίσει τη θέση της σε Πολωνία και Ουκρανία τη νέα χρονιά. Παρόλα αυτά υπολείπονταν στο σκορ για περίπου μία ώρα από την εκτέλεση φάουλ του Ταργκαμάτζε και χρειάστηκε δύο γκολ στα τελευταία 11 λεπτά με τους Γιώργο Φωτάκη και Άγγελο Χαριστέα για να γυρίσει το ματς».

UEFA.com

«H Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο του αγώνα με τη Γεωργία, όμως τα γκολ από τους Γιώργο Φωτάκη και Άγγελο Χαριστέα διασφάλισαν τη συμμετοχή της στα τελικά του Euro 2012 ως πρώτη του ομίλου της. Ο Νταβίντ Ταργκαμάτζε έβαλε τους Γεωργιανούς μπροστά στο 19' όμως η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες όταν αποχώρησε από το γήπεδο τραυματίας στο 70', με τον Τιμούρ Κετσπάγια να έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Το σουτ του Φωτάκη που κόντραρε έδωσε στους παίκτες του Σάντος τον πόντο που ήθελαν για την πρωτιά στον όμιλο, ενώ ο Χαριστέας τους επέτρεψε να τερματίσουν και δύο πόντους πάνω από την Κροατία».

Gazzetta.it

«Φιάσκο ήταν η λέξη που βρισκόταν στο μυαλό πολλών Ελλήνων μέχρι και δέκα λεπτά πριν το τέλος, όταν η Ελλάδα, στην οποία αρκούσε ένας βαθμός για τη μαθηματική πρόκριση, ήταν πίσω στο σκορ από την εκτέλεση φάουλ του Ταργκαμάτζε. Εκείνος που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μετά από ένα διάστημα πίεσης, ήταν ο Φωτάκης, με ένα δεξί σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε και στον Αμισουλασβίλι και δεν άφησει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ. Έπειτα ήρθε και το δεύτερο γκολ της σιγουριάς από τον Χαριστέα. Συνεπώς, γιορτή στην Ελλάδα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έκλεισε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με 24 βαθμούς, +2 από την Κροατία και απευθείας εισιτήριο για το Euro 2012».

Guardian

«Η Ελλάδα έφτασε στο τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την Τρίτη αφού η αλλαγή Γιώργος Φωτάκης και ο βετεράνος Άγγελος Χαριστέας πέτυχαν τα γκολ στο τέλος που της έδωσαν τη νίκη με 2-1 επί της Γεωργίας, στο φινάλε των προκριματικών. Ο Φωτάκης νίκησε τον γκολκίπερ της Γεωργίας, Ρεβισβίλι, με σουτ εκτός περιοχής για να ισοφαρίσει στο 79ο λεπτό και ο Χαριστέας πρόσθεσε το νικητήριο γκολ έξι λεπτά αργότερα. Και η ισοπαλία θα αρκούσε στους Έλληνες για να πάρουν την πρόκριση».

GMA News

«O Άγγελος Χαριστέας σκόραρε λίγο πριν το φινάλε στο comeback του στη διεθνή δράση, για να στείλει την Ελλάδα στην τελική φάση του Euro 2012 με το δίκαιο 2-1 επί της Γεωργίας. Η

Keywords
Τυχαία Θέματα