Ο… χάρτης του Euro!

Ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τις δέκα ομάδες που πήραν την πρόκριση να είναι γνωστές.

Τέσσερις θέσεις έχουν μείνει ανοιχτές για να ολοκληρωθεί το… παζλ των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Όπως είναι λογικό, οι δύο διοργανώτριες χώρες έχουν πάρει την πρόκριση εξ αρχής ως οικοδεσπότες και έτσι έμεναν ακόμα 14… εισιτήρια για να ολοκληρωθούν οι ομάδες που θα φτάσουν

στα τελικά.

Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ακόμα δέκα ομάδες εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα τελικά της διοργάνωσης και πλέον απομένουν ακόμα τέσσερα εισιτήρια.

1ος Όμιλος

Από τον πρώτο όμιλο η Γερμανία έκανε το απόλυτο στις αναμετρήσεις και με δέκα νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, κατάφερε να πάρει την πρόκριση αρκετά πιο νωρίς από ότι θα υπολόγιζε και η ίδια.

Στην 2η θέση τερμάτισε η Τουρκία, η οποία το κατάφερε την τελευταία στιγμή. Επικρατώντας 1-0 του Αζερμπαϊτζάν, εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Βελγίου από την Γερμανία με 3-1 και έτσι θα διεκδικήσει την πρόκρισή της μέσω των μπαράζ πρόκρισης.

2ος Όμιλος

Τίποτα δεν είχε κριθεί στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου σχετικά με τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η Ρωσία πήρε την πρόκριση μέσω της 1ης θέσης, μετά τη νίκη της με 6-0 απέναντι στην Ανδόρα.

Στην 2η θέση τερμάτισε η Ιρλανδία, που επικράτησε με 2-1 της Αρμενίας και έτσι θα έχει την ευκαιρία να προκριθεί στα τελικά, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

3ος Όμιλος

Η Ιταλία με έναν πολύ εύκολο τρόπο εδώ και αρκετό καιρό είχε πάρει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για την τελευταία αγωνιστική η μόνη θέση που έμενε ήταν η 2η.

Η Σερβία ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στην Σλοβενία, για να μπορέσει να βρεθεί στα μπαράζ πρόκρισης. Η ήττα της όμως, έστειλε την Εσθονία για πρώτη φορά τόσο κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Euro.

4ος Όμιλος

Όλα στην τελευταία αγωνιστική κρίθηκαν στον 4ο όμιλο. Η Γαλλία κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, μετά την ισοπαλία με 1-1 που παραχώρησε στην Βοσνία.

Έτσι η Βοσνία έμεινε με την 2η θέση της βαθμολογίας και θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των μπαράζ.

5ος Όμιλος

Αυτό που ήθελε πήρε η Σουηδία, απέναντι στην Ολλανδία. Η νίκη της με 3-2, έστειλε και τις δύο ομάδες στα τελικά της διοργάνωσης, καθώς η Σουηδία αναδείχθηκε καλύτερη 2η των ομίλων.

6ος Όμιλος

Έστω και με έναν περιπετειώδη τρόπο, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Γεωργία, και να πανηγυρίσει την 3η της συνεχόμενη πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην 2η θέση τερμάτισε η Κροατία, παρά τη νίκη της με 2-0 απέναντι στην Λετονία.

7ος Όμιλος

Όλα είχαν κριθεί στον 7ο όμιλο και η τελευταία αγωνιστική δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η Αγγλία είχε πάρει το εισιτήριο στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ ήταν γνωστό ότι και το Μαυροβούνιο θα είναι στα μπαράζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα