Αδικεί την δουλειά του ο Βαλβέρδε

Χαίρετε κύριοι

Για την επανεμφάνιση του Παναθηναϊκού θα μιλήσουμε σίγουρα με τον Θέμη στην εκπομπή και θα αναφερθώ στο επόμενο κείμενο μου. Το χτεσινό ντέρμπι δεν προσφέρεται για πολλές αναλύσεις.

Το επίπεδο θεάματος ήταν πολύ χαμηλό και σε αυτό την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ομολογώ πως την Παρασκευή το βράδυ τα έχασα όταν πήγα στο σταθμό για να κάνω την εκπομπή και ο αρχισυντάκτης

Τάσος Γιαννακόπουλος μου μετέφερε την τελική δοκιμή του Βαλβέρδε.

Μέχρι την προπόνηση της Παρασκευής ήταν φανερό πως ο αγώνας με την ΑΕΚ αποτελούσε μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσει στη θέση του ο Μακούν και να αρχίσει να ενσωματώνεται με το παιχνίδι της ομάδας. Ο Βαλβέρδε όμως είχε διαφορετική άποψη. Παρότι γνωρίζαμε από την πρώτη του προπόνηση πως ο Κωστένογλου θα παίξει με τρία κεντρικά χαφ ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέταξε ένα σχήμα που έδινε στους παίκτες της ΑΕΚ τη δυνατότητα να ελέγξουν το χώρο του κέντρου. Δεν χρειάζεται να δεις το παιχνίδι για να καταλάβεις πως οι Μάκος, Βάργκας, Λαγός με τις βοήθειες του Λεονάρντο μπορούν να πάρουν μονομαχίες και τον έλεγχο του ρυθμού από τους Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Φουστέρ. Πάνω σε αυτό το κομμάτι αναλώθηκε και όλη η εκπομπή της Παρασκευής.

Στο ΟΑΚΑ απλά είδαμε να επαληθεύεται η ποδοσφαιρική λογική. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει ο Βαλβέρδε να παρατάξει σχήμα που θα χάσει το κέντρο από την ΑΕΚ. Και όμως τα κατάφερε βάζοντας μοναδικό καθαρό αμυντικό χαφ τον Ορμπάιθ που παίζει αποκλειστικά στο χώρο του, δίπλα του τον Ιμπαγάσα ο οποίος δεν είχε κανένα στήριγμα ώστε να μπορέσει να βγάλει τις δημιουργικές του ικανότητες και μπροστά τους τον Φουστέρ που σε ακόμα ένα δυνατό παιχνίδι δεν ακούμπησε μπάλα. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο Ιμπαγάσα να κάνει το χειρότερό του παιχνίδι στην Ελλάδα και όλοι οι χαφ της ΑΕΚ να διακριθούν. Το παιχνίδι ήρθε εύκολα στα μέτρα των παίκτες του Κωστένογλου. Η ΑΕΚ κέρδισε στην σκακιέρα. Για την ακρίβεια ο Βαλβέρδε έδωσε τη παρτίδα με τον τρόπο που έπαιξε στον Κωστένογλου. Στην πράξη όμως η νίκη δεν ήρθε πολύ απλά γιατί το ρόστερ της ΑΕΚ υστερεί πολύ σε σχέση με του Ολυμπιακού.

Δεν μπορεί το παλικάρι

Επίσης πρέπει κάποια στιγμή να δούνε στην ΑΕΚ την πραγματικότητα. Δεν πάει άλλο με τον Λυμπερόπουλο. Ο Λύμπε έχει πίσω του μεγάλη ιστορία. Έβλεπα στο pre game του συνδρομητικού τους φίλους της ΑΕΚ να πηγαίνουν στο γήπεδο και όποιον ρώταγε ο δημοσιογράφος έλεγε πως θα σκοράρει ο Λύμπε. Το όνομά του όντως σε προδιαθέτει να ελπίζεις. Όμως στο γήπεδο δεν αρκεί το όνομα πρέπει και να βαστάνε τα πόδια σου. Ο Λύμπε αυτήν την εποχή τουλάχιστον δεν μπορεί.

Ο άνθρωπος φαίνεται πως ταλαιπωρείται που αγωνίζεται. Δεν έχει δυνάμεις ούτε καλά καλά για να κοντρολάρει τη μπάλα. Μόνο τη φάση στο 41ο να δει κανείς να βάζει τα χέρια του για να κατεβάσει μια εύκολη παράλληλη πάσα του Λεονάρντο στο ύψος του στήθους και την ώρα τού σουτ να μην έχει δύναμη να βάλει για να φτάσει τη μπάλα στο τέρμα, φτάνει για να καταλάβεις την κατάστασή του. Ο

Keywords
Τυχαία Θέματα