Λάζαρος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Χατζηβρέττας και Κώστας Χαραλαμπίδης, παρουσίασαν την Ακαδημία μπάσκετ GΒΑ

Λάζαρος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Χατζηβρέττας και Κώστας Χαραλαμπίδης παρουσίασαν την Κυριακή (16/10) το σχέδιό τους με την δημιουργία της ακαδημίας μπάσκετ GBA, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

Η δημιουργία αθλητών και φιλάθλων αποτελεί τον βασικό στόχο των τεσσάρων αθλητών που έχουν τον

ρόλο των επαγγελματικών συμβούλων, τονίζοντας ότι το υψηλό επίπεδο των προπονητών και γενικότερα του τεχνικού επιτελείου εγγυάται έναν διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης και εκμάθησης των αθλητών.

"Είναι μια πρωτοποριακή κίνηση και για πρώτη φορά ενεργοποιούνται εν ενεργεία αθλητές. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση, με δεδομένα διαφορετικά σε σχέση με αυτά που ισχύουν σε άλλες ακαδημίες. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που ταυτόχρονα είναι και σε άλλες ομάδες, διότι δεν υπάρχει η παραμικρή δέσμευση. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη κίνηση σε πείσμα της απαξίωσης του αθλήματος στη χώρα μας. Για μας ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και τρόπος ζωής. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αθλητές αλλά και φίλους του μπάσκετ οι οποίοι στα επόμενα χρόνια θα γεμίζουν τα γήπεδα και θα έχουν την παιδεία ώστε να μην γίνονται τα επεισόδια που βλέπουμε σήμερα", είπε αρχικά ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

"Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν τα βασικά του μπάσκετ. Φροντίσαμε επίσης να προσαρμόσουμε τα πάντα στην ακαδημία στη δυσκολία της εποχής από οικονομικής άποψης", τόνισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας μετέχει μάλιστα στις προπονήσεις που γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στα κλειστά γήπεδα Τούμπας και Τριανδρίας. "Αφιερώνω χρόνο στην ακαδημία και διαβεβαιώνω τους πάντες ότι ο τρόπος προπόνησης απέχει πολύ από τον κλασικό. Το τεχνικό επιτελείο είναι υψηλού επιπέδου, απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και την προϋπηρεσία σε ομάδες ανάλογου επιπέδου. ’ποψή μου είναι ότι αξίζει να ασχοληθεί κανείς", είπε για να πάρει τον λόγο ο Κώστας Χαραλαμπίδης:

"Κοινή μας πεποίθηση είναι να δημιουργήσουμε όχι απλά μια ακαδημία, αλλά μια αθλητική κοινότητα. Θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις μας, κυρίως όμως τις ηθικές αξίες, αλλά και τι σημαίνει αθλητισμός. Διότι, αθλητισμός είναι η κοινωνικοποίηση, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η αθλητική παιδεία. Είναι πάρα πολλά. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στις δραστηριότητες και εκτός γηπέδου, διότι για μένα μπάσκετ και αθλητισμός δεν είναι μόνο ό,τι γίνεται εντός των τεσσάρων γραμμών".

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι εμπνεύστηκε από τη σχολή μπάσκετ που έχει δημιουργήσει ο Αρβιντας Σαμπόνις στη Λιθουανία, καθώς επίσης και ό,τι φρόντισε να πάρει ορισμένα στοιχεία που θα αποδειχθούν χρήσιμα στο άμεσο μέλλον. "Όπως ξέρετε, αυτή τη στιγμή δεν γίνεται σχολικό πρωτάθλημα, δεν γίνεται πρωτάθλημα νέων, το αναπτυξιακό πρωτάθλημα έχει πολλά προβλήματα κι εμείς θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, δημιουργώντας ακαδημίες στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Λιθουαία, ακ

Keywords
Αναζητήσεις
γηπεδα μπασκετ χατζηβρεττα, γηπεδα μπασκετ χατζηβρεττα
Τυχαία Θέματα