Ποιο ντέρμπι;

Το απόλυτο αφεντικό ήταν η Άντερλεχτ στο κλασικό ντέρμπι του Βελγίου, διαλύοντας με 5-0 την Σταντάρ Λιέγης.

Μόνο σε ντέρμπι δεν έμοιαζε η εικόνα της αναμέτρησης ανάμεσα σε Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ». Η Άντερλεχτ ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και… τρόμαξε τις αντιπάλους της με την εμφάνισή της.

Το τελικό 5-0 (!) στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας, σκιαγραφεί ακριβώς την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Γιοβάνοβιτς στο 13’ πλήγωσε την πρώην του ομάδα, δίνοντας το προβάδισμα στην Άντερλεχτ.

Από εκεί και πέρα ένα εντυπωσιακό τελευταίο 20λεπτο ήταν

αρκετό για να ανέβει ο δείκτης του σκορ στο 5-0. Ο Ζιλέ στο 69’ έκανε το 20, με τον Μποκανί τέσσερα λεπτά αργότερα να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ο οποίος επίσης σκόραρε απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Από εκεί και πέρα ακόμα δύο τέρματα, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων. Ο Σουάρεζ στο 79’ έκανε το 4-0, με τον Βασιλέφσκι στο 83’ από το σημείο του πέναλτι, να ολοκληρώνει τον θρίαμβο.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Πρότο, Βασιλέφσκι, Γιουχάζ, Σαφάρι, Μπίλια (86’ Βάργκας), Κλιεστάν, Ζιλέ, Κουγιάτε, Γιοβάνοβιτς (77’ Μάτος), Μποκανί (85’ Ντε Σούτερ), ΣουάρεζΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Μπολάτ, Ποκονιόλι, Σίμαν, Οπάρε, Φελίπε, Βαν Ντάμε, Μπεριέ (46’ Μπίενς), Βαϊνγκερέ, Σεΐγιας, Τσιτέ (69’ Σιριάκ), Λεϊέ (81’ Μπιά)

Keywords
Τυχαία Θέματα