Ζουν και αναπνέουν για τη νίκη

ΑΕΚ
Το στοίχημα για όλους είναι να διαχειριστούν σωστά τα ιδιαίτερα δεδομένα του αυριανού ντέρμπι, αντλώντας δύναμη και πάθος

H διαφορά των 9 βαθμών από την κορυφή δημιουργεί ούτως ή άλλως άγχος και βάζει πίεση στην ΑΕΚ για το αυριανό κρίσιμο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Της δίνει, όμως, και ισχυρό κίνητρο για τη νίκη. Συνεπώς, το στοίχημα για την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες της ομάδας είναι να διαχειριστούν σωστά και με θετικότητα τα ιδιαίτερα δεδομένα

του αυριανού αγώνα, αντλώντας δύναμη και πάθος, ώστε να φτάσουν στο ζητούμενο της νίκης.

Είναι ένας «τελικός» γι’ αυτούς στη μάχη του τίτλου και ως έτσι το αντιμετωπίζουν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Ιμανόλ Ιδιακέθ στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, ένας πραγματικός τελικός για μας… Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς και αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι σαν τελικό, για να διατηρήσουμε το όνειρό μας», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

Στοχεύει σε αιφνιδιασμό
Άπαντες στην ΑΕΚ, γνωρίζοντας πως μόνο η νίκη τους βολεύει, δηλώνουν αποφασισμένοι να μπουν από την αρχή δυνατά στο αυριανό παιχνίδι και να αποκτήσουν κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Θα χρειαστεί να έχουν αγωνιστική πειθαρχία και κυρίως καθαρό μυαλό. Θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να γίνουν αυτοί «αφεντικά» στο αυριανό ντέρμπι.

Να προτάξουν τον πληγωμένο εγωισμό τους, μετά την αναπάντεχη (με τον τρόπο που ήρθε) ήττα από τον Απόλλωνα και να επιχειρήσουν να αιφνιδιάσουν τον ΑΠΟΕΛ. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ αρέσκεται να αιφνιδιάζει τους αντιπάλους του, με τις επιλογές που κάνει και το ίδιο, προφανώς, θα επιδιώξει να κάνει και αύριο.

Η πολύ σημαντική απουσία του Τρισκόφσκι αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ΑΕΚ και ο Ιδιάκεθ σκέφτεται και δοκιμάζει διάφορα στις προπονήσεις. Το γεγονός ότι οι Τέτε και Τομάς είναι ετοιμοπόλεμοι 100%, μετά από αρκετό καιρό, αντισταθμίζει κάπως την απουσία του Σκοπιανού επιθετικού, αφού οι δύο Ισπανοί το πιο πιθανό είναι να επιστρέψουν και στο αρχικό σχήμα.

Πρόκειται για δύο ηγετικές φυσιογνωμίες που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και ο Ιδιάκεθ βασίζει πάρα πολλά στις εμπειρίες και στην τεχνική τους κατάρτιση. Μ’ αυτήν τη λογική και της δεδομένης απουσίας του Χαραλαμπίδη, ο Ακοράν θα πάρει θέση στο δεξί φτερό της επίθεσης και ο Τολμές στην κορυφή.

«Μεγάλη πρόκληση»
Πέραν του χαρακτήρα του «τελικού» που έδωσε ο Ιδιάκεθ στο αυριανό παιχνίδι, με τις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, στάθηκε και στην ποιότητα του ΑΠΟΕΛ και στην ανάγκη ο κόσμος της ΑΕΚ να στηρίξει την ομάδα.

«Γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου μας. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και την ομάδα…Μπορεί να είναι καθοριστικός ο ρόλος του κόσμου, ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές που πάντοτε υπάρχουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια», σημείωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Στα ίδια μήκη κύματος και οι τοποθετήσεις του Νέστωρα Μυτίδη: «Για μας είναι μία μεγάλη πρόκληση. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και θα κάνουμε ότι περνά από τις δυνάμεις μας, για να το κερδίσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει να μας βοηθήσει, να μας στηρίξει σε αυτή μας την προσπάθεια, γιατί σίγουρα μία νίκη θα δώσει άλλη... πνοή για τη συνέχεια», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα