Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 115,8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ
Ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Κύπρο (ESI) αυξήθηκε από 113,3 τον Φεβρουάριο σε 115,8 τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν. Συγκεκριμένα, ο ESI αυξήθηκε στον τομέα της βιομηχανίας (10,4 μονάδες), στον τομέα του λιανικού εμπορίου (4,9 μονάδες), στον τομέα των υπηρεσιών (26,1 μονάδες) και μειώθηκε περαιτέρω στους τομείς των κατασκευών και των καταναλωτών (-29,4 και -1,5 μονάδες).

Εν τω μεταξύ, ο ESI συνεχίζει να κινείται

πλαγίως, τόσο στη ζώνη του ευρώ (-0,1 μονάδες στο 107,9) όσο και στην ΕΕ (+0,2 μονάδες στο 109,1) για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Η εξέλιξη του δείκτη στη ζώνη του ευρώ προκύπτει από σχεδόν αμετάβλητα επίπεδα εμπιστοσύνης σε βιομηχανία, λιανικό εμπόριο και κατασκευές, ενώ η πιο αισιόδοξη εμπιστοσύνη των καταναλωτών αντισταθμίστηκε από αντίστοιχη επιδείνωση της εμπιστοσύνης των υπηρεσιών.

Από τους μεγάλους μόνο η Γερμανία
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της ζώνης του ευρώ, ο δείκτης αυξήθηκε μόνο στη Γερμανία (+0,9), παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος στην Ιταλία (-0,1) και την Ολλανδία (-0,3), ενώ εξασθένησε στη Γαλλία (-1.0) και την Ισπανία (-1,8 ).

Οι απόψεις των νοικοκυριών για τη μελλοντική οικονομική τους κατάσταση παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες και αυτές. Τα σχέδια για την απασχόληση αναθεωρήθηκαν ελαφρά προς τα κάτω στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες και περισσότερο στον τομέα των κατασκευών και του λιανικού εμπορίου.

Τέλος, τον Μάρτιο 2017, ο Δείκτης Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης (BCI) για τη ζώνη του ευρώ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017 στο 0,82.
(ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα