Ξεκαθάρισμα προθέσεων

ΑΠΟΕΛ
Μετά την ντέρμπι με την ΑΕΚ, Πρόδρομος Πετρίδης και Τόμας Κρίστιανσεν θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογούνται οι εξελίξεις αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Τόμας Κρίστιανσεν. Κι αυτό, γιατί οι δύο πλευρές θέλουν να περάσει το κομβικό παιχνίδι του Σαββάτου στην «ΑΕΚ ARENA» και ακολούθως να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τόσο ο Πρόδρομος Πετρίδης, όσο και ο Δανός τεχνικός έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τη νέα

περίοδο. Έτσι, με βάση και τα όσα είπε χθες ο κ. Κρίστιανσεν στη συνέντευξη Τύπου, οι πιθανότητες παραμονής του είναι πολύ περισσότερες από αυτές για να αποχωρήσει.

Ο Δανός τεχνικός, θα πρέπει να τονιστεί ότι έχει κερδίσει τους πάντες στον Αρχάγγελο για την εργατικότητά του, κάτι που κατά καιρούς έχει εκφραστεί και από επίσημα χείλη. Υπό τις οδηγίες του κ. Κρίστιανσεν, ο ΑΠΟΕΛ έχει περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ βρίσκεται εντός στόχων στις εγχώριες διοργανώσεις, παρά το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα που είχε η ομάδα.

Οκτώ αγωνιστικές πριν από το φινάλε, φιγουράρει στο ρετιρέ και στο +7 από τη δεύτερη θέση και στο +9 από την τρίτη. Επιπλέον, η ομάδα του διεκδικεί την είσοδό της στην ημιτελική φάση του κυπέλλου αφού εκκρεμούν οι αγώνες με την ΑΕΛ (5 και 19 Απριλίου).

Όλα αυτά δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τη διοίκηση, αφού έχει μείνει ικανοποιημένη και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ρόστερ, δίνοντας χρόνο σε όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του.

Στα συν και το γεγονός ότι υπό τις οδηγίες του έχει αναδειχθεί το ταλέντο του Νικόλα Ιωάννου, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στο αριστερό άκρο, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Επιπλέον, ο Πιέρος Σωτηρίου τη δεδομένη στιγμή αποτελεί το πιο hot όνομα στον Αρχάγγελο.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν ερωτηθείς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον εάν κατά τη διάρκεια της διακοπής μέχρι και χθες μίλησε με τον πρόεδρο για το συμβόλαιό του, αρκέστηκε να πει: «Μίλησα με τον πρόεδρο, αλλά όχι για το συμβόλαιο».

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο της Λας Πάλμας, είπε: «Είμαι ενήμερος, έχω τον ατζέντη μου που είναι υπεύθυνος γι’ αυτά. Του έχω πει ότι για την ώρα δεν θέλω να με ενημερώνει για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, αυτό που με ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή είναι να δουλέψω με την ομάδα μου να πετύχουμε τον στόχο μας».

Με ερωτηματικά
Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία στον Αρχάγγελο ενόψει του αυριανού ντέρμπι στη Λάρνακα, με τον Τόμας Κρίστιανσεν να καταλήγει στο πλάνο με το οποίο θα επιλέξει να παρατάξει την ομάδα του. Το ευχάριστο για τον Δανό τεχνικό είναι ότι ο Νικόλας Ιωάννου προπονήθηκε και χθες σε κανονικούς ρυθμούς και τέθηκε στη διάθεσή του. Λογικά ο Δανός τεχνικός θα του δώσει φανέλα βασικού είτε στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Μερκή, είτε στο αριστερό άκρο, εκτοπίζοντας τον Λάγο.

Στο δεξί άκρο θα αγωνιστεί ο Μιλάνοφ, ενώ ο Βάτερμαν θα βρίσκεται για άλλο ένα παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια. Απ’ εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από το σχήμα που θα επιλέξει. Λογικά, θα προτιμήσει να αγωνιστεί με έναν φορ, ώστε να ενισχύσει τον χώρο του κέντρου. Σ' αυτή την περίπτωση ο Μπερτόλιο θα αγωνιστεί ως επιτελικός μέσος, με τους Γιαννιώτα και Αλωνεύτη να αγωνίζονται στα άκρα. Μοράις και Κάνιας θα αποτελέσουν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων, ενώ ο Σωτηρίου θα βρίσκεται στην κορυφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα