Β.Παπαδόπουλος:Ο Ν.Παπαδόπουλος διαστρεβλώνει θέσεις του ΠτΔ

"Η διαχείριση του εθνικού μας προβλήματος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αποτελεί αντικείμενο διαστρέβλωσης και προεκλογικής προπαγάνδας από το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ειδικά μάλιστα την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί διεθνή εκστρατεία με επίκεντρο το Κυπριακό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

"Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, δόθηκε στα μέλη του σώματος τρίπτυχο με τις συγκλίσεις και αποκλίσεις που καταγράφηκαν στις διαπραγματεύσεις, ημερομηνίας 15 Μαρτίου του 2017. Στο

έγγραφο αυτό, το οποίο κατέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ρητώς, με μπλε γράμματα ως θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, αναφέρεται στις σελίδες 28 και 29, υπό τον τίτλο «Μεγάλες Αποκλίσεις» (Major Divergences), ότι:

«… ο κάθε ηγέτης, κατά την εφαρμογή της λύσης, θα είναι ο τελικός υπεύθυνος για τους διορισμούς των μεταβατικών μελών των θεσμών και αξιωματούχων που θα προέρχονται από τη δική του κοινότητα»", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Αυτό που το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου χρεώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η τουρκική θέση, η οποία καταγράφεται με κόκκινα γράμματα στο ίδιο έγγραφο", ξεκαθαρίζει ο Β. Παπαδόπουλος.

"Οι θέσεις που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιγράφονται ολοκληρωμένα και με σαφήνεια στο έγγραφο με τίτλο «Entry into force» (έναρξη ισχύος της συμφωνίας), με ημερομηνία 1η Νοεμβρίου του 2016. Στο εν λόγω έγγραφο, ρητώς και πάλι καταγράφεται ως θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι οι διορισμοί, όχι μόνο θα γίνονται από τον ηγέτη της κάθε πλευράς αλλά και μετά από διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις.

Συνεπώς, τα όσα ισχυρίζεται το Εκλογικό Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα", τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα