Κύπριοι βουλευτές συμμετείχαν στη ΔΣΟ στη Ρωσία

Πραγματοποιήθηκε, χθες, στη Σότσι της Ρωσίας, η κοινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών, καθώς και της Επιτροπής Οικονομικών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), στην οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετείχε με τους βουλευτές Άγγελο Βότση (επικεφαλής), Κώστα Κωνσταντίνου, Ευανθία Σάββα και Ηλία Μυριάνθους.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που απέστειλε το ΓΤΠ, στη συνεδρίαση, ο κ. Βότσης αναφέρθηκε στα αίτια κατάρρευσης των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά

και δη στην εμμονή της Τουρκίας για διατήρηση εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων, καθώς και για παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση. Σημείωσε, δε, παράλληλα, ότι συνεχίζεται η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται κατά τον ίδιο χρόνο με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, με την οποία ενδυναμώνονται περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τη ρωσική πλευρά για τη στάση αρχών που τηρεί η χώρα σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα.

Ο κ. Μυριάνθους συμμετείχε σε ειδική συνάντηση της Επιτροπής Οικονομικών της Συνέλευσης και έκανε παρεμβάσεις σε σχέση με την περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης των δραστηριοτήτων της ΔΣΟ.

Η κα Σάββα, σημείωσε, σε άλλη παρέμβαση, ότι ο ρόλος των Επιτροπών της Συνέλευσης σε διάφορα διεθνή ζητήματα μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο μέσω της καθιέρωσης παράλληλων συνεδριάσεών τους σε θεματικές των αρμοδιοτήτων τους κατά την επόμενη επετειακή Γ.Σ.

Αναφορά, τέλος, έγινε και στο ψήφισμα για το Κυπριακό πρόβλημα, το οποίο ομόφωνα υιοθέτησε η ΔΣΟ στην προηγούμενη Γ.Σ. της, στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούνιο και για το οποίο η κυπριακή αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμά τις άλλες αντιπροσωπείες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα