Βγήκε κερδισμένη και βλέπει αισιόδοξα τα ντέρμπι

ΑΕΛ
Εδραιώθηκε στη 2η θέση και μείωσε την απόσταση από την κορυφή - Βλέπει τώρα το ντέρμπι με ΑΕΚ

Όχι μόνο στρογγυλοκάθισε στη 2η θέση η ΑΕΛ, αλλά μείωσε και την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο της ΑΕΖ το Σάββατο, εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία χθες στο ντέρμπι και πλησίασε την κορυφή. Για την ομάδα της Λεμεσού η προχθεσινή νίκη ήταν η 3η στη σειρά στο πρωτάθλημα, η 15η συνολικά και θα πάει στα ντέρμπι που ακολουθούν, αρχής γενομένης την Κυριακή με την ΑΕΚ,

με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Στο Παφιακό η ΑΕΛ αγχώθηκε μέχρι ο αρχηγός της Μάριος Νικολάου με ωραία κεφαλιά να της δώσει το προβάδισμα. Στη συνέχεια τα πάντα πήραν τον δρόμο τους και η ΑΕΛ έφθασε σε μιαν άνετη νίκη με 3-0. Φυσικά και μέχρι το γκολ η ΑΕΛ δημιούργησε και έχασε κάποιες μεγάλες ευκαιρίες, που θα της έδιναν πιο εύκολα το τρίποντο.

Χωρίς απώλειες
Το σημαντικό για τον Πάμπο Χριστοδούλου είναι πως η ομάδα του πήρε τη νίκη χωρίς απώλειες, ενώ προφύλαξε και τον Φορτούνα, που είναι στο όριο των καρτών ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η ΑΕΛ έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι έχει βρει τον ρυθμό της, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι τρεις νίκες της στη σειρά ήρθαν σκοράροντας τρία τέρματα (Σαλαμίνα, Άρης, ΑΕΖ).

Επίσης σημαντικό το ότι κράτησε γι' ακόμα ένα παιχνίδι ανέπαφη την εστία της, φθάνοντας τα 13 παιγνίδια χωρίς να δεχθεί τέρμα στις 22 αγωνιστικές. Πλέον η ομάδα της Λεμεσού με τα 12 τέρματα παθητικό έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας με την ΑΕΖ ανήκει στο παρελθόν και η προσοχή της ΑΕΛ στρέφεται στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο Τσίρειο. Ο στόχος φυσικά είναι μόνο η νίκη που, αν την πετύχει, θα καταφέρει δύο πράγματα. Το πρώτο, να διατηρηθεί στην 2η θέση και το δεύτερο, να ανοίξει την απόσταση από την αντίπαλό της στους 5 βαθμούς. Και να μην ξεχνάμε ότι αμέσως μετά ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία.

Με Σοάρες, Φορτούνα
Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Σοάρες, ο οποίος θα επιστρέψει από την πατρίδα του, όπου πήγε για την κηδεία του πατέρα του, τον Φορτούνα, που πήρε ανάσες αφού προφυλάχθηκε, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στο τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον κεντρικό αμυντικό Μιτρέα, τον οποίο σίγουρα θα χρειαστεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για την ΑΕΛ η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, το πρώτο στη σειρά αφού ακολουθούν τα συνεχόμενα στη Λευκωσία με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, θα ξεκινήσει μέσα στις ιδανικότερες συνθήκες. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, κερδίζει και έχει γεμίσει ξανά. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για τον Πάμπο Χριστοδούλου, ο οποίος από αύριο θα αρχίσει να προετοιμάζει τους παίκτες του για τον αγώνα με τους Λαρνακείς. Χθες ο τεχνικός της ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να δει την ομάδα της Λάρνακας στο ντέρμπι και θα προετοιμάσει ανάλογα τους παίκτες του.

Στην ΑΕΛ περιμένουν αρκετό κόσμο την Κυριακή για να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών να πάρουν το τρίποντο, που θα τους δώσει μεγάλη δυναμική για τη συνέχεια. Δεν αποκλείεται να υπάρξει η μαζικότερη προσέλευση φίλων της ΑΕΛ τη φετινή περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα