Τερματίζει κάθε συνεργασία με τον ΘΟΚ το Σατιρικό Θέατρο

Το Σατιρικό Θέατρο τερματίζει από σήμερα κάθε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) και απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού “επιτέλους να δημιουργήσουν τον φορέα για το Ελεύθερο Θέατρο, που ήταν μέσα στα σχέδια των τριών τελευταίων Κυβερνήσεων”.

Ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Κώστας Καυκαρίδης,

Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, αναφέρει ότι πρέπει να σταματήσει ο ΘΟΚ “να παίρνει την μερίδα του λέοντος με έξι εκατομμύρια ευρώ και τα Ελεύθερα Θέατρα να φυτοζωούν”.

“Φτάνει πια ο ΘΟΚ να ανταγωνίζεται τα Ελεύθερα Θέατρα και να σκοτώνει κάθε σημαντική δημιουργία τους. Δεν θέλει να κάνουμε μεγάλες παραγωγές, θέλει να μας συρρικνώσει, να γίνουμε κι εμείς ένα μικρό σχήμα και να ζητούμε ελεημοσύνη από τον ΘΟΚ”, αναφέρει ο κ. Καυκαρίδης.

Προσθέτει ότι “θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να απαλλαγούμε από τον ΘΟΚ ο οποίος πρέπει να γίνει επιτέλους Κρατικό Θέατρο και το άλλο Θέατρο, Επαγγελματικό, Ερασιτεχνικό, Σχολικό και άλλα, να το αναλάβει άλλος φορέας στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες”.

Για την Επιτροπή Αξιολόγησης των επιχορηγήσεων που δίδονται μέσα από το πρόγραμμα “Θυμέλη” ο κ. Καυκαρίδης, αναφέρει ότι “βιαστικά και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γραπτές προτάσεις” του Σατιρικού Θεάτρου, η Διεύθυνση του οποίου, θεωρήθηκε,”κατά παράδοξο τρόπο εκπρόθεσμη”, ο ΘΟΚ προχώρησε στη σύσταση της Επιτροπής.

Καταλήγοντας, ο κ. Καυκαρίδης, αναφέρει ότι στην Επιτροπή Αξιολόγησης, “κατά άλλο παράδοξο τρόπο, βρίσκονται εν ενεργεία θεατρικοί παράγοντες, όπως η Λέα Μαλένη, που παίζει και σκηνοθετεί, η Αλεξία Παπαλαζάρου, που σκηνοθετεί, ο Νίκος Κουρούσιης που είναι σκηνογράφος και που πρόσφατα έχει βραβευθεί από τον ΘΟΚ για σκηνογραφία που έκανε στην ΕΘΑΛ ενώ οι άλλοι δύο είναι ο Ιατροδικαστής, Σοφοκλής Σοφοκλέους, και η θεατρολόγος Κική Αργυρού”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
κώστας καυκαρίδης
Τυχαία Θέματα