Θεοχάρους: Kαμια έκπτωση στην Τουρκία

Η Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους απέστειλε σχετική επί του θέματος ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπής, λόγω των χθεσινών δηλώσεων και διαρροών για νέους τουρκικούς εκβιασμούς.

Συναφώς, η Ευρωβουλευτής τονίζει: «Εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει πλήρως και τα 72 κριτήρια τα οποία θέτει η ΕΕ για την κατάργηση της βίζας σε Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκέπτονται την ΕΕ, και αν δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να περιμένει εκπτώσεις και ελαφρύνσεις των

υποχρεώσεων της από την Ευρώπη».

Επιπλέον σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και εξ αφορμής των πληροφοριών που θέλουν την Άγκυρα να εισηγείται φραστικές αλλαγές του περί τρομοκρατίας νόμου, με διατήρηση της αντιδημοκρατικής του ουσίας, για να πεισθεί τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο να συγκατανεύσουν στην κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίων τούρκων πολιτών, τονίζει πως «είναι αντιληπτό ότι η Τουρκία επιχειρεί να παρακάμψει την Κυπριακή Δημοκρατία με διάφορα τεχνάσματα, αφού δεν την αναγνωρίζει και την θεωρεί εκλιπούσα».

«Η θέση μας», τονίζει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, «είναι σαφής: Όχι μόνο λύτρα δεν θα πρέπει να δοθούν στην Τουρκία για τους εκβιασμούς της, αλλά η Κυβέρνηση σε επίπεδο Συμβουλίου θα πρέπει να δημιουργήσει συμμαχίες που θα οδηγήσουν στην επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα. Τόσο για την προκλητική και εκβιαστική στάση της, ότι θα παγώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, όσο και για την στάση της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα