Εποικοδομητικό ρόλο στο Κυπριακό βλέπει για τον ΟΗΕ η Σπέχαρ

Προσβλέπει στην πρώτη της συνάντηση με τους δύο ηγέτες την Παρασκευή η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, όπως δήλωσε μετά την συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας ότι ο ΟΗΕ μπορεί να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο για να στηρίξει τη διαδικασία των συνομιλιών.

Σε σχέση με τη συνάντησή της με τον κ. Ακιντζί, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ.

Σπέχαρ ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να την ενημερώσει για την κατεύθυνση που έχουν πάρει οι συνομιλίες.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Κύπρο και ήταν μια πολύ καλή και σημαντική ημέρα για εμένα γιατί είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τους δύο ηγέτες», είπε.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ υπενθύμισε παράλληλα ότι είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι είναι τιμή της που επιστρέφει και έχει να διαδραματίσει έναν τόσο ενδιαφέροντα ρόλο και να υποστηρίξει τους δύο ηγέτες και τις συνομιλίες.

Προσβλέπω στην συνεργασία μου με όλους, είπε, προσθέτοντας ότι είπε στον κ. Ακιντζί και την ομάδα του ότι προσβλέπει στην πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών όπου θα είναι και η ίδια παρούσα την Παρασκευή καθώς και στον εποικοδομητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ΟΗΕ σ` αυτή τη διαδικασία της οποίας ηγούνται δύο πολύ διακεκριμένοι ηγέτες

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα