Στη Βουλγαρία για «δουλειές» ο Πρόεδρος τον Φεβρουάριο

Θέματα που αφορούν την ΕΕ, τομείς διμερούς συνεργασίας και το Κυπριακό θα βρίσκονται στην ατζέντα των επαφών που θα έχει με τη βουλγαρική ηγεσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη χώρα, μεταξύ 22 και 24 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί

με τον Πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ, τον Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, την Πρόεδρο της Βουλής Τσέτσκα Τσάτσεβα, καθώς και τον Πατριάρχη Σόφιας και πάσης Βουλγαρίας Νεόφυτο.

Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος θα συζητήσει με τους συνομιλητές του θέματα που αφορούν την ΕΕ, καθώς και τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως το εμπόριο και η ενέργεια, ενώ θα τους ενημερώσει και για το Κυπριακό.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει επιχειρηματικό φόρουμ που συνδιοργανώνουν το ΚΕΒΕ, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, σκοπός είναι η ευρύτερη προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου. Θα προσφωνήσουν ο ΠτΔ και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, αναφέρει το ΚΕΒΕ, θα γίνει παρουσίαση της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού κέντρου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα