Σε ανοικτή γραμμή Λευκωσία - Αθήνα

Λευκωσία και Αθήνα είναι σε ανοιχτή γραμμή και διαρκή επικοινωνία, ενώ εκτενή ενημέρωση για τα διαμειφθέντα στις σημαντικές συναντήσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, τον Πρόεδρο της Ρωσίας και τον ΓΓ του ΟΗΕ, στις οποίες συζητήθηκε και το Κυπριακό, θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Πέμπτη από τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας,

Νίκο Κοτζιά, ο οποίος θα βρίσκεται στη Λευκωσία για τη Σύνοδο της Επιτροπής ΥΠΕΞ του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δύο θέματα κυριάρχησαν, είπε, στις συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον ΓΓ του ΟΗΕ: Το περιεχόμενο της λύσης και η Διάσκεψη της Γενεύης.

Όλοι επιθυμούν, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, να πάμε σε νέα Γενεύη, που θα έχει αποτέλεσμα, και γι αυτό απαιτείται κατάλληλη προετοιμασία.Απαιτείται, τόνισε, πρόοδος στις συνομιλίες, ώστε όταν μεταβούμε στην Ελβετία θα επιτρέπει να υπάρξει κατάληξη.

Στη Γενεύη, είπε, σε κάποια θέματα υπήρξαν συγκλίσεις από τις οποίες, έκτοτε, η τουρκική πλευρά οπισθοχώρησε.

Ο διάλογος συνεχίζεται, ανέφερε, και εναπόκειται στους δύο ηγέτες και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, η θέση των οποίων είναι σημαντική.

Το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι το βασικό θέμα, για το οποίο θα μεταβούμε στη Γενεύη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αλλά δεν έχει προκύψει αυτό από την συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν.

Την Τετάρτη, είπε, θα γίνει η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων και θα δούμε τι θα αποφασίσουν και πώς θα προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα