Έχασε την ευκαιρία ο Απόλλωνας

Έμεινε στην ισοπαλία με την Ανόρθωση και παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας

ΑΠΟΛΛΩΝ 1
(47΄ Σεμέδο)
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1
(87΄ Ράγιος)

Ο Απόλλωνας βρέθηκε κοντά στη νίκη που θα τον έφερνε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο ένα γκολ του Ράγιος στο 7ο λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα τού στέρησε την ευκαιρία. Και για την ομάδα της Λεμεσού είναι σημαντική η 2η θέση, καθώς είτε πάρει το κύπελλο είτε όχι, αν τερματίσει στο δεύτερο σκαλοπάτι θα επωφεληθεί ενός γύρου στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Πλέον όλα θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Απόλλωνας είχε προηγηθεί στο σκορ στο 47΄ με το πρώτο γκολ του Σεμέδο στο πρωτάθλημα, έχασε πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιγνίδι, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του δεν ήταν αποτελεσματικοί και το πλήρωσε.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Ανόρθωση λόγω αποβολής του Σιβού.

Τα πλάνα των προπονητών
Με πανομοιότυπο σχηματισμό παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, καθώς Αυγουστή και Λέβι εμπιστεύτηκαν πλάνο με γεμάτο κέντρο και έναν φουνταριστό επιθετικό.

Ο Απόλλωνας είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το προηγούμενο παιγνίδι, καθώς επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα οι Σεμέδο και Παπουλλής. Από την άλλη ο Ρόνι Λέβι σε σύγκριση με το παιγνίδι με την ΑΕΛ, επανέφερε στην ενδεκάδα τον Μ. Νικολάου, δίνοντάς του ρόλο κεντρικού αμυντικού, όπως και τους Κόπριβετς, Ζοάο Βίκτορ και Καμπρέρα.

Έμειναν στο μηδέν
Παιγνίδι χωρίς σκοπιμότητες πραγματοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ. Αποτέλεσμα αυτού να γίνει ανοιχτό ματς, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο Απόλλωνας είχε μεγαλύτερα καλά διαστήματα, έφτασε πιο κοντά στο γκολ, ωστόσο απουσίασε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, αφού χάθηκαν καλές ευκαιρίες. Από την άλλη και η Ανόρθωση είχε τις δικές της καλές στιγμές, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους και ήταν πιο απαιτητικοί στην επίθεση.

Μεγαλύτερη φάση για τον Απόλλωνα προέκυψε στο 15ο λεπτό, όταν ο Σέρτζιο βρέθηκε απέναντι από τον Κόπριβετς, αλλά νικήθηκε από τον Σλοβένο πορτιέρο. Η Ανόρθωση άγγιξε το γκολ πέντε λεπτά αργότερα με τον Ράγιος, ωστόσο ο Βάλε αποσόβησε τον κίνδυνο.

Προβάδισμα με Σεμέδο, απάντηση από Ράγιος
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας με το πέρας δύο λεπτών ευτύχησε να ανοίξει το σκορ και να θέσει τις βάσεις για τη νίκη. Ήταν ένα κερδισμένο φάουλ για την ομάδα της Λεμεσού, όπου ο Ζοάο Πέδρο επιχείρησε σέντρα στην αντίπαλη περιοχή και ο Σεμέδο με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της λεμεσιανής ομάδας. Η οποία έχοντας πάρει τα πάνω της μετά το γκολ και σε συνδυασμό με τη μέτρια εικόνα της αντιπάλου έλεγξε πλήρως το παιγνίδι και πίεσε για το δεύτερο γκολ. Το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Η Ανόρθωση δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί ορθόδοξα, και αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην απειλήσει ιδιαίτερα. Στο 78΄ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την «κυρία», καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σιβού.

Παρ' όλ' αυτά, σε μια αντεπίθεση στο 87ο λεπτό ο Ράγιος βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση και με πλασέ σκόραρε για το 1-1. Ο Απόλλωνας δεν είχε αντίδραση στα τελευταία λεπτά και ως εκ τούτου συμβιβάστηκε με την ισοπαλία που παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής: Γ. Αναστασίου
Κίτρινες: Ρομπέρζ, Σέρτζιο (2η) / Ζοάο Βίκτορ, Καλδερόν
Κόκκινες: Σιβού (2η κίτρινη)

Απόλλων: Βάλε, Σέρτζιο, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σακέτι (81΄ Ρέινολτς), Πέδρο, Σεμέδο, Σαρδινέρο (83΄ Ψύχας), Παπουλής (62΄ Πίττας), Ντα Σίλβα, Μάγκλιτσα.

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Μ. Νικολάου (46΄ Καλδερόν), Σιβού, Γιαννούλης, Οικονομίδης, Βίκτορ, Ράγιος, Ολιβέιρα, Καρλίτος, Καμπρέρα? (68΄ Άλβες).

Το φιλμ του αγώνα
2΄ Σουτ του Ντα Σίλβα, σε ετοιμότητα ο Κόπριβετς.
4' Καλή προσπάθεια για την Ανόρθωση, πάσα του Ολιβέιρα στον Οικονομίδη με τον δεύτερο να κάνει το γυριστό σουτ, και τον Βινίσιους να απομακρύνει σε κόρνερ.
15’ Ο Σέρτζιο βρέθηκε απέναντι από τον Κόπριβετς αλλά δεν πλάσαρε σωστά.
20’ Τακουνάκι από τον Καμπρέρα, ο Ράγιος προσπάθησε να τελειώσει τη φάση, ο Βάλε όμως προλαβαίνει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.
28' Ευκαιρία για την Ανόρθωση με την κεφαλιά του Καμπρέρα να πηγαίνει μόλις έξω.
32' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακάς της.
47΄ 1-0 Ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε φάουλ, ο Σεμέδο έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
50' Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα σε τετ α τετ του Παπουλή, μπλοκάρει ο Κόπριβετς.
70' Κοντά στο 2-0 ο Απόλλωνας με τον Πίττα, ο Κόπριβετς όμως τον πρόλαβε.
73' Δυνατό σουτ από τον Πίττα, η μπάλα δίπλα από τα δοκάρια του Κόπριβετς.
74' Κοντινό πλασέ του Μάγκλιτσα, η μπάλα εκτός.
87΄ 1-1 Αντεπίθεση για την Ανόρθωση, πλασέ του Ράγιος, η μπάλα στα δίχτυα.

Οι δηλώσεις των προπονητών
Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο Ρόνι Λέβι μιλώντας στην συνέντευξη τύπου: "Δεν μου αρέσουν τέτοια ματς, γιατί δεν έχεις στόχους. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να δώσουμε κίνητρο στους παίκτες. Καταλαβαίνω πως πρέπει πάντα να κερδίζουμε και είναι σημαντικό αυτό. Είχαμε να παίξουμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Φτιάχνουμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράρουμε. Δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος, δεν είναι εύκολο να σκοράρεις με δέκα παίκτες. Νομίζω είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα".

Από την πλευρά του ο Σωφρόνης Αυγουστή τόνισε πως: "Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που μας δυσκόλεψε αρκετά φέτος. Ο στόχος μας ήταν να μην τραυματιστεί κάποιος παίκτης ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάζουμε τον τελικό Κυπέλλου, που είναι και ο μεγάλος μας στόχος".

Keywords
Τυχαία Θέματα